HTI conference

Sedma HTI konferencija – Rovinj 2017.

Jedinstvena sedma po redu HTI konferencija (Health Tourism Industry) biće održana u Rovinju u hotelu Lone, od 28. februara do 2. marta 2017. godine.

Na ovom prestižnom događaju biće predstavljeni najvažniji trendovi i teme iz sveta zdravstvenog turizma, a očekuje se prisustvo 500 učesnika iz više od 60 zemalja, koji će imati priliku da od vodećih svetskih eksperata i lidera u ovoj oblasti dobiju najnovije informacije iz sektora svetskog zdravstvenog turizma i luksuznog hotelijerstva.

Predhodna HTI konferencija koja je održana u Beču u martu ove godine, pozicionirala se kao najveći međunarodni skup ove vrste u Evropi, okupljajući sve bitne aktere svetskog zdravstvenog turizma iz privatnog i javnog sektora. Tom prilikom je ostvaren odličan rezultat, pa je u anketi 94% učesnika potvrdilo poslovni napredak u okviru B2B sastanaka na konferenciji, 88%  ispunilo svoje ciljeve, dok su 74% ispitanika izjavila da će doći na naredno izdanje HTI 2017. u Rovinju.

Globalni trendovi ukazuju da se zdravstveni turizam brzo širi, i da će prihod od industrije medicinskog turizma premašiti cifru od 54 milijarde dolara do 2022. godine, što predstavlja rast od 18 odsto. „Prepoznali smo značaj održavanja HTI konferencije kao vodeće manifestacije zdravstve turističke industrije u Evropi i velika nam je čast što će se sledeće godine održati ponovno u Hrvatskoj – u Rovinju. Veliki broj učesnika i renomiranih predavača predstaviće svoje ideje i poslovne izazove na temu zdravstvenog turizma na inovativni način“ – Izjavio je Zdeslav Radovčić, predsednik Uprave i osnivač HTI Konferencije.

Pored HTI, akcenat će biti na dva integrisana skupa: European Luxury Hospitality Summit u organizaciji ILHA (International Luxury Hotel Association) i TTM Taste the Mediterranean Festival.

[mks_accordion]
[mks_accordion_item title=”European Luxury Hospitality Summit“]
European Luxury Hospitality Summit u organizaciji ILHA (International Luxury Hotel Association) je namenjen hotelima i hotelskim lancima, predstavnicima javnog sektora, putničkim agencijama, edukatorima, agentima i posrednicima u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, kao i ostalim zainteresovanima koji imaju za cilj rast poslovanja vezanog uz industriju luksuznog hotelijerstva.
[/mks_accordion_item]
[mks_accordion_item title=”Taste the Mediterranean Festival“]

Taste the Mediterranean Festival predstaviće Mediteransku kuhinju, prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji najzdraviju u svetu, a osim teoretskog, biće zastupljen i praktični deo za početnike i za profesionalce.
[/mks_accordion_item]
[/mks_accordion]

Konferencija je organizovana uz podršku Hrvatske gospodarske komore i pod pokroviteljstvom  hrvatske Predsednice Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva Zdravstva i Ministarstva Turizma RH, a potvrđen je i dolazak službenih predstavnika Evropske komisije, Evropskog parlamenta, Svetske asocijacije zdravstvenog turizma i mnogih drugih.

[mks_button size=”small” title=”Lista predavača” style=”squared” url=”http://www.hticonference.com/speakers” target=”_blank” bg_color=”#a0d67a” txt_color=”#000000″ icon=”fa-user-md” icon_type=”fa” nofollow=”1″]