1932454 636730629708611 1953948606 n

“Svini Tod” na srpskom jeziku se vraća na scenu

Prva adaptacija mjuzikla “Svini Tod” na srpskom jeziku se vraća na scenu, 5. marta u 20h na daskama Kulturnog Centra Čukarica. Uživajte u crnom humoru, krvavim scenama, i pesmama iz čuvenog mjuzikla Svini Tod, samo za vas otpevanim na srpskom jeziku u izvedbi Studia Novi Teatar. Ulaz je slobodan.

Radnja mjuzikla “Svini Tod” smeštena je u Englesku 19. veka, a govori o Bendžaminu Barkeru, zvanom Svini Tod, koji se vratio u London nakon što je odslužio 15 godina nepravedno stečene robije. Zatvor mu je namestio sudija Turpin kako bi osvojio Bendžaminovu suprugu Lusi. Kada sazna da se njegova supruga ubila nakon što je sudija Turpin i njoj uništio život, Tod se zaklinje na osvetu Turpinu, a i celom svetu. Udružuje se sa gospođom Lovet, ženom koja pravi najgore pite u Londonu, i otvara berbernicu u kojoj sprovodi krvavu osvetu.

Umetnički tim, uz reditelja Žan Batist Demarinjija, čine i Nataša Tasić Knežević (vokalni instruktor) i Milica Cerović (koreografija).

U predstavi glume: Leo Ivanišević (Svini Tod), Anja Đuričin (Gospa Lavet), Andrija Petrović (Antoni), Bojana Simić (Džoana), Andrej Ostroški (Sudija Turpin), Milijana Knežević (Bidl Bamford), Ivana Rakić (Adolfo Pireli/ Fog), Nataša Bakić (Pripovedač), Olga Nikolić (Prosjakinja), Lidija Vuletić (Tobi) i Miša Mraović i Zoran Stepanović (hor).

Scenografkinja je Sanja Maljković,, šminku i ilustraciju potpisuje Anya Dietrich, a stajling Villena Viscaria.

Studio Novi Teatar je škola glume i mjuzikla, koja je otvorena 2011. godine sa ciljem profesionalne edukacije mladih iz različitih oblasti pozorišnog stvaralaštva. U okviru škole se svake godine radi na pripremi predstava profesionalnih standarda.

Prošla godina je bila poprilično aktivna za studente Studija Novi Teatar. Nakon uspešne premijere mjuzikla „Svini Tod“ 29. juna u Akademiji 28, usledio je posećeni Novogodisnji koncert, 21. decembra u Etnografskom muzeju, na kom su pored pesama iz „Svini Toda“ izvedene i pesme iz „Čikaga“ i „Fantoma iz opere“. Studio Novi Teatar se sada vraća sa pričom o paklenom berberinu, ali na nešto drugačiji nacin. Ekipa studija kaže: „Na premijeri smo osetili sve čari velike scene i osetili kako izgleda izvođenje jedne zahtevne predstave u svojoj celosti. Na Novogodišnjem koncertu smo, međutim, akcenat stavili na muziku i na neposredniji kontakt sa publikom, kakav se neguje u intimnim pozorištima, kao što je npr teatar „Le Studio“. Odlučili smo da za ovo izvođenje „ Svini Toda“ uzmemo najbolje elemente iz oba pristupa, i priredimo našoj publici nešto drugačije od onoga što su mogli da vide prošloga leta. Može se reći da pripremamo predstavu sa atmosferom koncerta (ili koncert sa atmosferom predstave). Mi u Studiu Novi Teatar smo učeni da negujemo eksperimentisanje sa formom i iznalaženje novih načina za bavljenje pozorištem, tako da su i nove ideje došle spontano i prirodno.”

foto: Đorđe Krajinović