ne izbegavajte ples

Ne izbegavajte ples

Muškarci potrebni u salama!

U plesnim školama, sve je manje dečaka i mladih muškaraca. Devojke i žene, upisuju plesni tečaj zbog ženstvenosti, lepog tela, ali i ljubavi prema pokretu. Ipak nemaju sa kim da vežbaju. Razlog je važeće mišljenje da ples smanjuje muževnost…

Baletane i uopšte plesače, veličamo jer su, pored svih istinskih zasluga, i malobrojni. Svi znamo ko je Konstantin Kostjukov, pa čak i oni koji se ne interesuju posebno za svet igre. Svi mu se divimo i govorimo da je na sceni više od muškarca. Ali ipak, malo ko odreaguje pozitivno kada čuje da dečak želi da se bavi plesom. Veliki strah postoji, kod roditelja pre svega, jer se smatra da je ples samo za devojčice i da dečak ne može da se razvije u ”pravog” muškarca, već da vremenom postaje ”nežni labud”.

U nekom kasnijem periodu života, muškarci počinju da se interesuju za ples, kako bi se približili ženama. Nema više roditeljske zabrane, a ni sumnje u seksualno opredeljenje. Iskrene ljubavi prema pokretu možda i nema, ali su mnogi ipak tu.  Neki po nagovoru žene, jer je znanje određenih plesova nužno kako bi imale sa kim da plešu na proslavama, neki zbog usamljenosti, neki zbog preporuke lekara ili psihoterapeuta. Sve u svemu, činjenica je da niko od njih nije morao da čeka toliko dugo.

Na ples treba gledati kao na lično usavršavanje. Muškarac, baš kao i žena, uči o svom telu, upoznaje sebe, dobija fizičku sposobnost, ali i muževnost. Proširuje um, postaje kreativan, upoznaje telo suprotnog pola, shvata emociju na pravi način i svakako da oseća veće životno zadovoljstvo od bilo kog drugog čoveka. Kroz igru shvata funkcionisanje sveta, u sebi nosi kulturu, umetnost i fizičku sposobnost..

Nema nikakvog razloga zbog kojeg bi jači pol izbegavao ples. Najpoželjniji muškarci i najbolji ljubavnici su upravo plesači. Mnoga vrata vam se otvaraju kroz ovu disciplinu. Lako ostvarujete kontakte, a mogućnost da proputujete čitavu planetu je velika… Vezani ste za pozorišta, značajne umetničke događaje, velika imena, divne ljude.

Ukoliko vas ples privlači, nema potrebe da kažete Ne. Ako ste srednjoškolac, student, radnik, otac, deda podržite sebe, svoje sinove, unuke (čak i one od četiri godine), braću, drugove i kažite im da su na pravom putu. Muškarci su porebni u plesnim salama!

Foto: pichart99thai at FreeDigitalPhotos.net