radionica savremenog plesa i fizickog teatra 920

Radionica savremenog plesa i fizičkog teatra

Besplatno učešće

Prezentacija radionice savremenog plesa i fizičkog teatra pod nazivom Linija zatvorenosti kruga, održaće se u petak, 15. marta u 20h u Velikoj sali DKSG u organizaciji Novog studija i Doma kulture Studentski grad.

Autorka prezentacije je Sanja Cvrkotić, a igraće tri polaznice radionice Tamara Spasojević, Nataša Sparić i Ana Babić, koje su bez tehničkog predznanja nakon tromesečne obuke ovladale različitim plesnim tehnikama, kao što su: release, joga, kontakt improvizacija, i na kraju uobličile ova usvojena znanja u jednu celinu – Liniju zatvorenosti kruga.

U okviru ove nedavno završene radionice Novog studija polaznici su se bavili pitanjem i uticajima različitih socijalnih krugova: zatvorenog kruga u kom smo sigurni, zaštićeni ili sputani; zatvorenog kruga u koji ne možemo da uđemo, čime smo onemogućeni da se ostvarimo i da napredujemo; kruga koji nas čini onim što jesmo, koji nas determiniše, ograničava ili razvija, i koji čini jednu celinu – savršenu ili ne.

Novi studio istovremeno najavljuje novu radionicu u okviru koje osvešćuje, osnažuje, osposobljava i provocira telo, kreativnost i stvaralačku individualnost. Organizatori podsećaju da se od polaznika ne očekuje da imaju tehničko predznanje, već da su spremni da se prepuste otkrivanju sopstvene fizikalnosti i kreativnosti. Zainteresovani se mogu javiti na sledeći broj telefona 011 2691442. Učešće je besplatno.