ideje za ukusan i zdrav dorucak 728

Ideje za ukusan i zdrav doručak

Mali raj na tanjiru

Šta ste jutros doručkovali? Da li je u pitanju bio zdrav, ukusan doručak koji vas je pokrenuo poput tornada ili je pala klapa brze hrane kao i prethodnih dana? Da ne bude svako jutro isto, tek, hajde, da za doručak unesemo malo različitosti sa akcentom na zdrave namirnice…

Hajde da zavirimo u neke od ideja za brzu i zdravu pripremu prvog i najvažnijeg obroka u toku dana. Verujte, u neke od predloga ne možete, a da se ne zaljubite.

Jagode sa štanglicama ječma

Kada jednom okusite jagode sa štanglicama ječma, poželećete da ih jedete svaki dan. Jednostavna priprema svima ide u prilog, pa je za ovaj doručak neophodno da na svojoj radnoj površini imate sveže, slatke jagode, štanglice ječma, makadam orahe i po izboru možete dodati i cimet koji daje posebnu aromu i ukusu ovoj zdravoj mešavini. Ko proba, istog trena biva navučen na ovu zdravu poslasticu.

Neodoljivi mafini sa borovnicom

Fora je u tome da najpre probate da napravite ovakav jedan privlčni mafin, a uslov je da imate mikrotalasnu pećnicu. U srednjoj posudi pomešate žitarice, jaja, borovnice, braon šećer i sojino mleko. Spakujete smesu u kalupče za mafine i skembate u mikrotalasnu pećnicu da se sprema oko minut do dva. I eto, ko kaže da je teško spremiti mafine?

Kajgana se pečurkama

Umesto šunke, masnog sira, slanine, zašto za promenu ljubitelji kajgane u svoj tiganj pored jaja ne bi smestili zdrave pečurke! Sa pečurkama ne možete da omašite nikako. Zdrave, sa velikim procentom vode, malo masnoće, sa belančevinama i kalijumom, gvožđem, vitaminom B2 pečurke su savršene da za započinjanje novog jutra. Jaja plus pečurke daju sjajan, zdrav obrok.

foto:publicdomainpictures