brada

Brada zdravlje čuva

Neke devojke više vole muškarce sa bradom, dok druge pak preferiraju one ćosave. Da brada ne služi samo kao modni dodatak ili nečija volja, pokazuju i nedavna istraživanja koja potvrđuju da su bradonje zdravije od muškaraca bez brade.

Ima nešto intrigantno kod muškaraca koji uzgajaju bradu. Pored toga što su privlačni i muževni, brada licu daje poseban karakter. Setite se samo Erik Bane i njegove brade u filmu „Troja“. Jedno WOW!

Međutim, nije sve u privlačnosti, brada ipak ima svoje opipljive argumente koji idu u korist zdravlja.

Bradonje nemaju problema sa osipom, koji se javlja nakon brijanja. Sveže obrijane muške, najviše vole bakterije zlatne stafilokoke, koje inficiraju kožu i dovode do upale i nesnosnog svraba.

Zahvaljujući bradi i brkovima, prašina i polen će imati teži pristup nosu i respiratornom sistemu pa se time i sprečava potencijalna alergija, koja zna da bude i te kako uporna, opasna i dosadna.

Brada je odličan vid odbrane od jakih sunčevih UV zraka. Brade mogu pomoći u sprečavanju raka kože ali sve zavisi od dužine brade i ugla rasta dlake. Što je gušća brada, to je odbrana bolja.

I na kraju, brada usporava pojavljivanje bora. Odlaganje bora – san svake žene !

foto: freedigitalphotos.net