Potpisivanje kartica

BASS PASSION vol. 2

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Ove godine BASS PASSION vol. 2 ima i humanitarni karakter. Ovogodišnji prijatelj je i Hemofarm Fondacija sa kojim festival ujedinjuje snage u kampanji NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU.

Kampanja Hemofarm Fondacije i Ministarstva zdravlja ima za cilj podizanje  svesti  o važnosti usvajanja novog Zakona o transplantaciji i pretpostavljenom donorstvu, jer su dvadeset puta veće šanse da tokom života dobijemo organe nego da budemo donori.

Oba dana festivala,  od 19.30 – 21.30 časova,  svi posetioci Kolarca moći će da na štandu Hemofarm Fondacije potpišu donorske kartice, popričaju sa lekarima iz Uprave za Biomedicinu i saznaju sve što ih zanima o donorstvu i transplantaciji.

Učesnici festivala pozvaće sve ljubitelje kontrabasa da budu humani i odgovorni te postanu ponosni vlasnici donorskih kartica na samom festivalu.

Kampanju NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU, podržali su u proteklom periodu i Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, najviši predstavnici Grada Beograda, Nemačko-srpska privredna komora, ali u koju se iz dana u dan uključuje i sve veći broj ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života. Sve verske zajednice podržavaju zaveštanje organa.

BASS PASSION vol. 2 predstavlja kontrabas kao nezaobilazni instrument u različitim žanrosvkim i instrumentalnim formacijama ali i kao sve izražajniji solistički instrument. Takođe, predstavlja izvođače na kontrabasu koji su ujedno i vrhunski muzički autori.

Uz master klasove za mlade profesionalce, u dva festivalska dana beogradskoj publici će se prestaviti Nenad Vasilić (subota 17.9. u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine), Ljubinko Lazić (nedelja 18.9. u 11h u Velikoj dvorani) i Reno garsija Fons, jedan od najznačajnijih autora na ovom instrumentu. Uz Fonsa nastupiće i slavni flamenko pijansita Dorantes (nedelja, 18. septembar, Velika dvorana Kolarčeve zadužbine).