ID 100103091

Banane tamnijih tačkica bolje za imunitet

Ako ste mislili da konzumiranje bilo žute ili zrele banane ima isti učinak na imunitet čoveka, onda ste se prevarili. Japanski naučnici su otkrili da je potpuno zrela banana tamnijih tačkica daleko zdravija od njene rođake sa žutom ili zelenom korom. Otkrijte zašto.

Tako ukusna i zgodna, za zalogaj u bilo koje doba dana i gde god da se nalazite, skembate je u torbu i sladite se kada dođe vreme za to. Njena slatkoća banana, ipak čuva tajnu ispod svog kaputa. Zdravija je da se jede kada dobije tamne tačkice po kori.

Banane sa tamnijim tačkicama su čak osam puta zdravije od jabuka, lubenica, ananasa jer u sebi sadrže najviše antikancerogenih supstanci.

Naučnici iz Japana su otkrili da zrela banana proizvodi posebnu supstancu TNF (Tumor Necrosis Factor) koji ima jaku sposobnost u borbi protiv ćelija tumora.

Kako proces sazrevanja odmiče i banana dobija tamnije tačkice, više je obogaćenih ćelija koje povoljno utiču na imunitet i štite ga.

Tamnije banane su i veoma pogodnije za varenje jer se šećer iz banane u toj fazi najlakše apsorbuje.

Istina je, da na prvi pogled tamnije banane ne izgledaju nimalo privlačno ali istina je takođe da su upravo one – prava vitaminska bomba za naš imunitet.

foto:freedigitalphotos.net