ID 100206349

Pijani sendvič

„Ja pijan, a nisam popio, ni kapi neka se čuje, ni kapi ko da mi veruje…“ Ovaj čudni fenomen je davno opevao Zdravko Čolić. Njemu niko nije verovao da je rusvaj pravio bez ijedne kapi alkohola. No, ovo čudno stanje postalo je poznato Njujorčanima. Oni nisu pijani od pića, nego od hrane!

Dovitljivi Amerikanac shvatio je kako može odlično da zaradi na „pijanom sendviču“ i svoju lucidnu ideju da pretvori u dolare. Otvorio je sendvičaru o kojoj bruji ceo svet.

Restoran brze hrane „Salume“ ima jedinstvenu kartu hrane. Bukvalno jedinstvenu- sadrži i piće i hranu u jednom. Štos je u sendviču, koji sadrži originalan prilog, po vašem ukusu. Ukoliko volite šunku uz pivo, ovde te ukuse dobijate zajedno, između dva parčeta hleba.

U ponudi su razne kombinacije: kobasice-pivo, salame-džin, šunka-viski, riba-vino, škampi-šampanjac… Tako dok jedete – u isto vreme i pijete, odnosno unosite i alkohol putem hrane. Sendvič štedi i vreme i novac, a „udara“ efektno!

Prosečne cene pijanih sendviča se kreću oko 11 dolara. Specijalitet kuće „Bulleit burbon sa šunkom“ košta 18 dolara.

Interesovanje za ovaj „fast food & drink” je ogromno. Neke mušterije dolaze iz puke radoznalosti kako bi probali nove i zanimljive ukuse. Više je onih koji dođu da kupe “veseli” doručak koji može opušteno da se jede u kancelariji i ispred strogog šefa, bez bojazni da će biti “provaljeni”zbog “dopinga”.

foto:fredigitalphotos.net