beograd

Razgledanje Beograda iz kajaka

Postoji toliko zanimljivih načina da se obiđe i na pravi način, doživi jedan grad. Bicikl, otvoreni autobus, tramvaj, brod, samo su neka od prevoznih sredstava koja su na raspolaganju domaćim i stranim turistima u Beogradu. Većina turista u čarima naše prestonice uživa sa trotoara. Ali, novi program doživljaja Beograda i njegovog ubrzanog tempa življenja nudi razgledanje prestonice sa reka, direktno iz kajaka!

Ako ste mislili da je kajak rezervisan samo za avanturiste, donekle ste u pravu. Ali to ne sprečava i ostale zainteresovane da učestvuju u zanimljivom programu, koji nudi naš glavni grad.

Iz do sada nepoznate perspektive, posetioci će imati priliku da uživaju u dašku vetra, mirisu reke i pogledu na Ratno ostrvo, Lido, šetališta, zelenilo, beogradske mostove iz kajaka.

Prava kajak avantura u samom centru Beograda se sastoji iz dva programa.

Kajak tura “Šest mostova Save” obuhvata turu ispod beogradskih mostova i traje dva sata. Zainteresovani će sa svojim kajakom proći ispod Mosta na Adi, Novog železničkog mosta, Starog železničkog mosta, mosta Gazele, Starog savskog mosta i Brankovog mosta. Sa reka će se usput prikazati Beogradska tvrđava, Kalemegdan, stari grad, noćni klubovi i splavovi. Ova tura organizuje polazak svakog dana u 17 časova sa Pristaništa u bloku 45, na Novom Beogradu.

Kajak tura “Kajaking oko Ratnog ostrva” svojim gostima u kajaku nudi razgledanje ostrva i uživanje u kontrastu divljine i urbane sredine glavnog grada. Ova tura uključuje i kratak predah na plaži Lido, posetu kanalu Veliki Galijaš ali i veslanje na Savi i Dunavu. Ova tura organizuje polazak u 12 časova, kod splava “Barikuda”, Ušće.

Svi zainteresovani koji bi želeli da učestvuju u jednoj ili obe ture, trebalo bi da izdvoje 15 evra po programu. Za učešće u ovim programima nije neophodno iskustvo već samo dobro raspoloženje i želja za uživanjem.

Beogradska kajak avantura predstavlja jedinstven doživljaj prestonice i magičnog života u njoj. Idealna je za sve starosne grupe, izuzev onih koji se plaše vode.

Ako ste se pitali na koji najbolji način možete da prigrlite sunčane dane u našoj prestonici, nadamo se da smo vam dali originalnu ideju. Odlično ćete se zabaviti, plus, možda otkrijete da ste pravi talenat za kajak.

foto: freedigitalphotos.net