sreća

Ko su i gde žive najsrećnije osobe?

Da li moramo da budemo rođeni pod srećnom zvezdom, kako bismo bili srećni ili zavisi od toga koliko smo visoki, koje smo godište i da li živimo u velikom ili malom gradu? Nedavna istraživanja kažu da nije u pitanju samo srećna zvezda.

 

Visoke žene, sredovečne žene i Brazilke srećnije

 

Visoke žene su srećnije u odnosu na svoje niže koleginice, tako barem kažu istraživanja. Anketa koja je sprovedena među američkim stanovništvom pokazala je da su više žene obrazovanije i zarađuju više novca. Sve su to preduslovi za srećan i ispunjen život.

Kada je u pitanju starosna granica, najidealnije vreme za zadovoljstvo i sreću u životu jedne žene jeste posle pedesetog rođendana. Godinama, pojedinci zaboravljaju ružne stvari koje su im se dogodile u prođlosti i pamte samo lepe uspomene. Lepe i pozitivne misli su dovoljni za početak divnog dana.

Brazilke su veoma srećne i nalaze se na prvom mestu od preko sto pedeset i pet zemalja. Za sreću i zadovoljstva egzotičnih žena, najzaslužniji je finansijski rast Brazila.

 

Srećne osobe žive u manjim gradovima ili na Havajima

 

Gradovi sa manjim brojem stanovnika pružaju srećan i zadovoljan život. Prema istraživanju jednog američkog časopisa, manje gužve, sporiji tempo života i više poznanstava donosi manje stresa, najvećeg neprijatelja čoveka današnjice.

Već četiri godine unazad, Havajci su najsrećniji od gotovo cele Amerike. Havajski recept za sreću može da bude: dosta smeha, manje briga, dobra ishrana i redovne vežbe doprinose zdravlju.

 

Sunce, plaža, koktel ispod palme, daska za surf i zavodnički pogled nisu nikoga povredili do sada. Aloha!

foto: freedigitalphotos.net