Screen Shot 2016 10 11 at 23.25.23
foto: YouTube screenshot

Pametni kofer koji prati vlasnika

Putovanja i osmišljavanje plana šta obavezno videti na novoj destinaciji su omiljena aktivnost većine pojedinaca. Organizovali ste savršeno putovanje a pogled na vaš krcat i težak kofer izmamljuje jedno dugačko „ah“. Pazite sada, šta ako vam kažemo da biste mogli da imate kofer, koji će bukvalno da ide za vama!
Praktičan, automatizovan i brz Cowa kofer se kreće samostalno i svog vlasnika prati u stopu. Ovaj pametni kofer je težak oko četiri ipo kilograma i može da nađe put do svog vlasnika na razdaljini do pedeset metara. U tome mu neće pomoći njuška, poput kucova, već ultramoderni senzori koje ima a koji su povezani sa narukvicom koju nosi vlasnik.

Kako prati vlasnika?

Kako bi kofer započeo svoju šetnju sa vlasnikom, potrebno je da se aktivira skriveno dugme, koje se nalazi na ručki kofera i tada započinje zanimljiva šetnja. Uz pomoć narukvice, vlasnik izdaje koferu naredbe šta da radi. Cowa kofer ima ugrađen sistem koji mu pomaže da prepozna prepreke poput ljudi, zida, stakla i ostalog i šarmantno ih zaobiđe. Ceo kofer pokreće baterija, koja može da izdrži oko dvadesetak kilometara šetnje. Pametnjaković na točkovima ima čak četiri USB ulaza za pametne uređaje.

Cena Cowa kofera je prava sitnica a iznosi oko sedam stotina dolara.

Nije tako strašno, obzirom na to da šta sve može i zna, zar ne?