kustendorf prvi dan30 foto s pikula
Foto: Kustendorf, prvi dan

Kustendorf, Mećavnik i Andrić Grad u Lonely planetu

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf našao se u najpopularnijem svetskom vodiču, Lonely Planet-u. Ovaj najveći turistički vodič osvrnuo se na predivne predele Zapadne Srbije, Mećavnika i Andrić Grada dajući detaljne instrukcije na koji način da se stigne do tamo kao i šta obavezno posetiti.

“Bilo da dolazite helikopterom – kao slavni posetioci Kustendorfa Johnny Depp i Monica Bellucci – ili živopisnim, krivudavim putem, Mokra Gora vas dočekuje sa “wow” faktorom.” – navodi Lonely Planet i nastavlja sa opisom Drvengrada kao filmske bajke, ističući da ga je izgradio dvostruki dobitnik Zlatne palme, Emir Kusturica.

“Na festivalu, filmski stvaraoci od Kine do Islanda prikazuju svoja nova ostvarenja, dok večernji koncerti pulsiraju do ranih sati.” – skreću pažnju na Kustendorf a zatim preporučuju Drvengrad za idealni zimski odmor gde vas može zagrejati čašica srpskog tradicionalnog pića, rakije.

U tekstu dalje skreće se pažnja na lepote Zlatibora i Tare ali i Andrić Grada, druge zamisli i kreacije režisera Emira Kusturice, kamenog grada u Višegradu imenovanog po Nobelovcu, Ivi Andriću.

Kako o Kustendorfu, Zapadnoj Srbiji i Andrić Gradu piše Lonely planet, možete pročitati na linku.