Hurghada Marina night

Prestonica rivijere Crvenog mora

Turistička agencija Wayout, jedna od vodećih regionalnih turoperatora sa preko 30000 putnika za Egipat, ove godine u okviru Sajma turizma proslavlja 10. godina postojanja na tržištu Srbije. Tim povodom danas su organizovali panel pod nazivom “Hurgada iz prve ruke”.

Ovaj događaj Wayout je organizovala u saradnji sa ETA (Ministarstvo turizma Egipta), a pored njih, prisutnima su se obratili i predstavnici avio kompanije Air Cairo, kao i predstavnici Sunrise i Festival hotela, koji važe za jedne od najkvalitetnijih hotela u Hurgadi.

Glavna tema panela bila je predstavljanje Hurgade kao turističke destinacije koja se vraća među najpoželjnije letnje destinacije i planova za predstojeću letnju sezonu 2016.

Komentarišući učešće Wayout turističke agencije na Sajmu turizma i važnosti saradnje između Srbije i Egipta, Direktor za promociju egipatskog turizma za srednju i istonu Evropu pri Ministarstvu turizma Egipta, Moustafa Abd el Khalek izjavio je: “Važno je napomenuti da se Ministarstvo turizma Egipta  nada normalizaciji priliva turista sa srpskog tržišta. To najpre zavisi od naših partnera i zainteresovanih strana (turoperatora). U tom smislu, turistička agencija Wayout podstiče i podržava postizanje tog cilja”.

Tokom sajma, Wayout će poklanjati vaučere u vrednosti od 50e, koji će važiti za sve rezervacije za putovanje u Hurgadu, dok se cenovnik očekuje do 01. marta sa najnižim cenama koje su do sada viđene na našem tržištu.

Prostirući se na preko 40 kilometara predivne obale, Hurgada je obasjana suncem tokom cele godine, ima neverovatno lepe plaže i koralne grebene i desetine uzbudljivih atrakcija i atmosferu u kojima svi gosti ovog prelepog primorskog grada mogu uživati. Iako se nalazi u TOP 3 destinacija za ronjenje na planeti, Hurgada može ponuditi ponešto za svakoga, čak i za one koje ronjenje ne zanima: zabavu na plaži, ekstremne vodene sportove, bogat noćni život i golf. To su samo neke od opcija koje gosti mogu da izaberu tokom svog boravka u Hurgadi. Takođe, u Hurgadi se gosti mogu i relaksirati ukoliko zakažu tretman ili dva u nekim od najboljih SPA centara.

Hurgada je grad pun luksuznih Resort hotela koji je podeljen na Sakalu, El Dahar i El Memšu. U Sakali se mogu naći hoteli koji se nalaze direktno na plaži, hoteli srednje kategorije, kao i mnogo restorana. Južno od Sakale se nalaze hoteli koji svojim luksuzom oduzimaju dah. El Dahar je stari deo grada koji šarmira svoje posetioce svojim mnogobrojnim bazarima. El Memša, što u prevodu znači “seoski put” je moderni deo Hurgade. Osim ova tri dela grada, Hurgada ima još nekoliko luksuznih lokacija, kao što su Soma Bay, Makadi Bay i Sahl el Hashish. Hurgada se smatra prestonicom rivijere Crvenog mora i nalazi se južno od Sueckog kanala i 550 kilometara udaljeno od Kaira. Temperatura u Hurgadi je savršena tokom cele godine, a njena suva, pustinjska klima doprinosi tome da je velika razlika u temepraturi između dana i noći, dani su vrući, dok je temperatura noću veoma prijatna.