woman photographer 1245761 1280
foto: pixabay.com

Probudite kreativca u sebi

Kreativnost i mašta su naši najbolji drugari tokom detinjstva. Taj period je poseban jer tada sve pršti od zanimljivih i kreativnih ideja, čini se da ne postoji nijedna prepreka za njihovu realizaciju. Ali u kasnijem periodu, kada je kreativnost u radu više nego potrebna, mozak nekad ne želi da sarađuje sa nama. Otkrijte jednostavne načine da probudite onog genijalnog kreativca u sebi.
Šta je ono što vas čini kreativnim?

Nađite slobodno vreme i razmislite šta je ono što vas podstiče da budete jaki, brzi, puni ideja. Moguće da vašu kreativnost budi lepo i uređeno okruženje ili zanimljivi ljudi ili je u pitanju neka vaša omiljena knjiga. Sastavite liste i pribeležite ljude i događaje, koji su vas nadahnuli da budete maštoviti i slobodni da iste realizujete.
Mislite o sebi kao o kreativnoj osobi

Bez obzira na koju osobu pomislite, kada pomenete kreativnost, naučnici smatraju da ako osoba o sebi razmišlja kao o kreativnoj osobi, počećete ubrzo i da razmišljate kao kreativac. Ponekad je korisno da se identifikujemo sa glumcima, piscima, slikarima i drugim vrsnim umetnicima, kako bismo unapredili sopstvenu kreativnost u oblastima u kojima nam je ona veoma potrebna.
Budite u okruženju kreativnih pojedinaca

Da li ste razmišljali o tome ko je najkreativniji kolega na poslu ili možda neka drugarica ili ortak iz škole? Pokušajte da budete što češće u njihovoj blizini. Na neki neobjašnjiv način, društvo kreativnih osoba podstiče bliske ljude oko sebe da ih prate i da upijaju njihovu energiju. Budite mudri, pa ukradite malo te korisne energije i probajte da je kanališite i napravite neki sledeći projekat, koji zahteva dosta vremena i uložene energije.
Prestanite da razmišljate

Pokušajte da očistite um od svega. Ostavite po strani telefon, vesti, igrice, sve što vam zaokupira mozak i prošetajte krug oko naselja ili se uputite do obližnjeg parka. Uživajte u prizoru divnih jesenjih boja, džukaca koji se valjaju po lišću ili sportista koji pucaju na koš, na susednom terenu. Samo posmatrajte i ne mislite puno. Nakon nekog vremena, ideje će padati same i biće vam drago!