Cover Menina 300CMYK

Ako volite fado, nju ćete obožavati!

Jedna od vodećih portugalskih diva fado muzike, Cristina Branco, nastupaće u sklopu koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions,  25. i 26. oktobra u prostoru Novi Bitefartcafe, na adresi Mitropolita Petra 8.

Cristina Branco je kao tinejdžerka slušala Billie Holiday, Janis Joplin, Joni Mitchell, pre nego što je od dede za 18. rođendan dobila album kraljice fada Amalie Rodrigues, zbog čije muzike se zaljubila u fado.

Ova portugalska diva ipak izlazi iz okvira klasičnog fada, nudeći interesantnu mešavinu osnovnog muzičkog opredeljnja, sa argentinskim tangom, francuskom šansonom, kubanskim bolerom i džez baladama. Cristina unosi inovaciju u jake, konzervativne i tradicionalne korene portugalske muzike. Ona uvek predstavlja impresivan izbor klasika i vanvremenskih pesnika, okružena velikim kompozitorima i muzičarima, sa fascinantnim prenošenjem emocije i energije tokom živog izvođenja. Tokom karijere izdala je više od deset albuma i održala stotine koncerata širom sveta, za koje kažu da su istinski sinonim za uživanje, stil i lepotu. Pojava  i rad Cristine Branco zavrednuju posebnu pažnju kao fenomen fado scene, koji se graniči sa prefinjenošću, tradicijom i inovacijom.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

I ovaj koncert, kao i sve ostale, ispratiće i ulepšaće ukusom i mirisom savršenog espresa generalni sponzor i partner Barcaffè. Posetioci će još jednom uživati u jedinstvenom spoju umetnosti muzike i kafe. Fado muzika osvaja svojim bogatstvom i punoćom melodije, koja nas vodi u specifičan  način uživanja i opuštanja.  Uz prefinjeno raspoloženje i ukus savršenog espressa koji odlično pristaje ovoj melodiji,  uživanje u ovom  spoju biće zagarantovano. Održavanju ovog koncerta je dodatno pomogla kompanija Manpower Group.

Nakon dva koncerta Brand New Heavies i Cristine Branco, u sklopu Musicology Barcaffé Sessions će se predstaviti Jose James, Hindi Zahra, Gregory Porter i Meshell Ndegeocello.

Karte za sve koncerte su u prodaji na svim prodajnim mestima eventim.rs i ddtickets.rs, kao i online.