Turquoise Garden Dusa Bibus Lionsbee 8

Apartmana Tirkizni vrt utočište idealno za urbani odmor

Duša Bibus i njen studio LionsBee stoje iza projekta nedavno završenog apartmana „Tirkizni vrt“ u Beogradu. 

Atraktivni dizajn enterijera diskretno proširuje temu „Outside is inside” (Spolja je iznutra) kroz svaki aspekt apartmana, koristeći kompleksnu postavku nameštaja, tapeta, tekstura, tkanina, boja i drugih detalja…

Ideja našeg ponovnog povezivanja sa prirodom je od početka bila u osnovi koncepta ovog poduhvata. Dok naši životi postaju sve više zarobljeni tehnologijom i svakodnevnim užurbanim tempom, urođena potreba za prirodnim utočištem se pojačava — okruženjem za isceljenje, opuštanje i otkrivanje naše prave suštine. Priroda je savršena sama po sebi, u nepatvorenom obliku ima rešenja za životne enigme, zrači potencijom koja nas može voditi ka spokoju pa čak i istinskom blagostanju. Ona je toliko moćna da nam može pomoći da pronađemo unutrašnji mir i harmoniju. U „Tirkiznom vrtu” sama suština prirode je opipljiva svim čulima, čak i u centru grada, gde se apartman nalazi.

Karakteristična LionsBee eklektična estetika Duše Bibus obuhvata printove u stilu cveća, nijanse zelene i plave na zidovima, razigrane navlake za jastuke i žive biljke, sve u savršenoj harmoniji. Ova simfonija elemenata uklapa se bez napora, izazivajući spokoj negovanog baštenskog utočišta.

Turquoise Garden Dusa Bibus Lionsbee 1

„Volim prirodu i ta naklonost je došla do izražaja u ovom stanu. Projekat je osnovan na pretpostavci ‘Spolja je iznutra’ i vođena ovim principom, stvorila sam okruženje koje podstiče oporavak i blagostanje. Ugrađivanjem ovih elemenata u „Tirkizni vrt“ veza između prirode i nas nije izgubljena u haosu savremenog urbanog života“, rekla je Duša.

Dve sobe, skrivene impozantnim staklenim vratima, nude utočište privatnosti dok unutrašnjost ispunjava prirodno svetlo. Parket od bledog hrasta, postavljen u formi riblje kosti i složeni cvetni dizajn tapeta nude romantičan dodir.

Upotpunjena prisustvom fotelja od prirodnog ratana i unikatnom sofom, dnevna soba se pojavljuje kao idilično utočište za odmor. Ogledala i drveni motivi koji krase zidove dnevne sobe dočaravaju optičku iluziju proširenog prostora, stvarajući atmosferu bašte u modernoj verziji Regency stila.

Duša je ponovo maestralno kreirala još jedan izuzetan prostor, rođen i inspirisan prirodom, putovanjima i bogatim istorijskim nasleđem Evrope kako njenog istoka, tako i zapada. Rezultat je pravo utočište idealno za urbani odmor.