brick wall 1850095 1280

Neka stari prostor zablista novim sjajem

S dolaskom hladnijih dana, pored vremena na poslu, najviše vremena ćemo provesti u svom stanu ili kući. Ne dozvolite da vas hladnoća depremira, bacite se na uređenje svog životnog prostora. Da li ste znali da ćete dodavanjem samo jednog kul sadržaja u svom životnom prostoru, osvežiti i ulepšati sebi vreme provedeno u njemu?

Savršena fotelja

Kažu da lepi ljudi ulepšavaju svaku prostoriju ali isto tako važi i za dobar komad nameštaja. Ukoliko biste voleli da unesete novinu u svojoj dnevnoj sobi, kancelariji ili mestu za odmaranja, savršena i udobna fotelja je pravi izbor. Fotelja može da bude poput umetničkog dela ako izaberete neku neobičnu. Fotelja je odličan primer mešanja perioda i stilova ali i sjajno mesto za opuštanje, čitanje, pijuckanje kafe, maženje sa ljubimcem. Ne iziskuje brdo para poput ugaonih garnitura ili sofa, a opet, samo vaša fotelja će učiniti da stari prostor zablista novim sjajem.

Neobična lampa

Pronaći neobičnu, dopadljivu i uklopivu lampu za životni prostor, ponekad ume da bude đavola rabota. Kada kažemo „lampa“, uglavnom pomislimo na metalnu dršku sa velikom glavom u kojoj poput vernog sluge stoji sijalica i čeka da je upalite. Ali, lampe su tako zahvalni predmeti, da to često smetnemo sa uma. Lampe svojim delikatnim osvetljenjem i igrom senki, daju svakoj prostoriji određen šarm. Keramičke, drvene, pletene, kožne, različitog oblika i boja, lampe su zaista idealni pomoćnici za stvaranje intimne, tople, poslovne ili porodične atmosfere.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Polica za knjige

Savršena polica za knjiga čini da prostor izgleda lepše, dodajući mu određenu dubinu i funkcionalnost. Polica za knjige je veoma korisna jer može da vam podeli prostor na dva dela, stvarajući vam delo za opuštanje i kancelariju. Personalizujemo police baš onako kako želimo dodajući u njih, knjige u kojima uživamo dok ih čitamo. Bele, plave, crne, drvene, metalne, plastične, uklopićete ih u svoj životni prostor prema prilikama u njemu.

Zelene i odmor za oči: kućne biljke

Možete da ih kupite na svakom ćošku, više njih, različitih vrsta, veličina i po pristupačnoj ceni, kućne biljke su jedna od najzahvalnijih stavki za osvežavanje kućnog prostora. Pored toga što su svaka za sebe, lepe i neobične, zelene kućne biljke čine da se osećamo bolje, da lepo spavamo i čini da se osetimo opušteno. Možete da ih smestite bilo gde, zavisno od toga da li žele više svetlosti ili mraka, jedno je sigurno, soba će vam izgledati živo.

foto: pixabay.com