Screen shot 2014 04 22 at 15.32.27

Neodoljiva vila od prozirnog balona

Da li ste se nekada zapitali kako izgleda kampovanje pod zvezdama ali sa stilom? Romantičan zalazak sunca, ukusna francuska vina, vidljivo nebo u svakom trenutku će doživeti svako ko bude poželeo da odsedne u neobičnoj vili napravljenoj od ogromnog prozirnog mehura, koja se nalazi na jugu Francuske.

Vila od prozirnog mehura je napravljena sa ciljem da ponudi sanjalački prostor bez narušavanje prirode i životne sredine. Za stavaranje vile je zaslužan francuski dizajner Pjer Stefan Dumas. Od prirode vas deli samo komad fine gumene plastike i ništa više.

Svi zainteresovani avanturisti mogu da iznajme ovu neobičnu vilu od prozirnog mehuna i postave je bilo gde na jugu Francuske, od brdovitih sela do prelepih plaža.

Ova neobična pokretna vila je veličina od oko 13 metara u prečniku. Svojim gostima nudi prelepi francuski krevet koji se nalazi na sredini prostora, sa pogledom na okolinu od 360 stepeni. Ova mehur vila je dizajnirana za dve osobe ali se “mehurići” mogu dodatno proširiti za još jednu manju sobu. Dozvoljen je unos ličnih stvari i uređenje prostora po želji gostiju.

Tihi vazduh turbina naduvava providni mehur i održava ga u okruglom obliku. Filtriran vazduh koji dospeva u vilu se konstantno osvežava i u sebi ne sadrži prašinu, polen, vlagu i što je veoma bitno – komarce. Zimi se vazduh greje, tako da je boravak u vili gostima dostupan i tokom hladnih dana.

Lako se postavlja i skida, i može da se koristi i kao privremeni smeštaj ili kampovanje sa stilom.

Nama se veoma dopao dizajn ove neobične vile i zamisao da postoji mogućnost noćenja sa stilom u netaknutoj prirodi.

Da li biste voleli da ušuškani i sigurni, posmatrate kapi kiše koje se slivaju niz proziran fensi šator i pijuckate toplu čokoladu?

foto:YouTube screenshot