natali crvena1

Šta ti govore boje: Crvena

Kada se spremate za posao, fakultet ili jednostavno idete do grada u šetnju ili na kafu, sigurno ne razmišljate šta boje govore umesto vas. Zato i ove nedelje nastavljamo priču o bojama i tome šta boja odeće govori o nama. Ovoga puta pričaćemo o najsrećnijoj i najupadljivijoj. O boji ljubavi. Crvenoj.

Već je opšte poznato da je crvena boja ljubavi. Crvena srca i crvene ruže su prosto postali simbol zaljubljenosti. Crvena takođe označava i strast, baš zbog asocijacije na vatru. Zbog toga je crvena izbor i za ljubavne i za poslovne sastanke. U ljubavi ćete pokazati da vam se jako dopada partner, a u poslu da ste veoma strastveni i zaljubljeni u svoj posao. Crvenom, svakako, dobijate na oba polja.

Ima vrlo visoku stopu vidljivosti, i upravo zbog toga su stop znakovi crveni. U crvenom nećete ostati neprimećeni. Takođe, kao i stop znak, ili crveno svetlo na semaforu, i vi ćete odisati autoritetom i drugi će vas pažljivije slušati i ozbiljno uzimati u obzir sve što kažete.

Crvena je hrabra, kao i oni koji je nose. Crvena se često koristi kao boja koja stimuliše ljude da donesu brze odluke. Te, ako hoćete da podstaknete nekog na brze reakcije, obavezno budite u crvenom, bar tako pokazuju razne studije o psihologiji boja.

natali crvena2

Kao i sve ostale, i crvena ima nijanse. Svetlo crvena predstavlja radost, seksualnost, strast, osećajnost i ljubav, dok tamno crvena je povezana sa snagom, voljom, besom, ljutnjom, vođstvom, hrabrosti.

Crvena može označavati i opasnost, tako da osobe koje nose crveno često su sklone rizicima i aktivnostima koje prouzrokuju visok nivo adrenalina.

Crvena boja je idealna kada želite da skrenete pažnju na sebe.

Ako ste umorni, crvena je boja koju treba da obučete. Ona doprinosi da se osećate kao da ste puni energije i svakako ćete izgledati svežije.

Crvena je svakako boja koja označava najdublja i najjača osećanja. Takođe, povezuje dve krajnosti. Kao što označava ljubav, može označavati i agresivnost i ljutnju. Zato pažljivo sa crvenom. Pronađite svoju notu crvene koja će oslikavati tačno vaša osećanja.

Vreme je odmora, plaža, bazena, letnjih bašti, žurki na otvorenom. Ovog leta budite strastveni i zaljubljeni u crvenoj.

Do sledeće nedelje i neke druge boje.

model: autor teksta Natalija Lučić

foto: Tijana Janković