Screen shot 2013 07 09 at 12.44.23

Senke 3D ilustracija “oživljavaju” sa papira

Kreativnost, maštovitost i hrabrost gotovo uvek daju savršene rezultate. U to nas je ovog puta uverio holandski umetnik Ramon Bruin koji stvara 3D ilustracije koje toliko realno izgledaju da istog trena pomislite “gotovo, dolaze sa papira kod mene”.

Talentovani Holanđanin je razvio posebnu tehniku “airbrushing” za izradu slika, crteža i ilustracija oslanjajući se na realizam. Dubina Bruinovih ilustracija se može videti iz posebnog ugla, a svetlost igra značajnu ulogu u stvaranju ovih kreativnih crteža.

Dok posmatrate ilustracije, stvara se osećaj kao da gledate “žive” crteže koji će se svakog časa pokrenuti. Nisu vam potrebne 3D naočare kako biste uživali u magiji i predivnim senkama koje stvara Bruin.

Screen shot 2013-07-09 at 12.47.07

Za njegovo stvaralaštvo su neophodni papir i grafitna olovka i bogata mašta, zahvaljujući kojoj su veoma zanimljive papirne kreature i nastale. Ali isto tako savršeno “barata” sa vodenim bojama, uljem, ugljem.

Mi smatramo da je umetnik svoj foto-realizam doveo do savršenstva. Uverite se i sami koliko su fenomenalne i realne njegove ilustracije.

 foto: YouTube