Foto: Tijana Janković
Foto: Tijana Janković

Muški satovi

Izaberi sat po svojoj meri

Ukoliko želite da za sebe izaberete odgovarajući, pogledajte kome su namenjeni određeni muški satovi…

Pojavom novih tehnologija tačno vreme možete proveriti na različitim uređajima. Mlađe generacije su se već navikle da koriste digitalne časovnike na svojim telefonima. Uprkos tome, dobri stari ručni satovi najverovatnije neće izaći iz mode i to iz nekoliko razloga.

Uvek su dostupni, a samim tim to je ubedljivo najbrži način da saznate koliko je sati. Poput odeće i automobila, satovi takođe govore dosta o svojim vlasnicima.

Mnogi ih s ponosom nose poput svojevrsnog statusnog simbola. Ovaj detalj takođe odaje sliku o životnom i modnom stilu muškarca. Pri kupovini, neki se odlučuju za što skuplje, dok je nekima dovoljno da imaju solidan časovnik koji služi svrsi.

Iako nekima može da zvuči čudno, odabir proizvođača i vrsta sata ipak emituje neku poruku drugim ljudima. Ukoliko želite da za sebe izaberete odgovarajaući, pogledajte kome su namenjeni određeni muški satovi.

Swatch

Često ga možete videti na rukama umetnika, a izuzetno je popularan među tinejdžerima. Za ovaj sat bi se moglo reći da ima tradiciju i da je u trendu. Kada je Swatch osamdestih godina lansirao svoju tanku verziju u različitim bojama, ovi ručni pokazatelji vremena su postali pravi hit.

Tissot

Za Tissot kažu da se odlučuju neodlučni muškarci. Odnosno oni koji nisu sigurni da žele da potroše novac na sat koji može trajati. Ukoliko ste jedni od onih koji žele da ostave utisak, onda je bolje da još jednom razmislite pre nego što se odlučite za ovaj. Ako vam to nije cilj, onda je dovoljno dobar da vam može poslužiti.

IWC

Ovi satovi su izdržljivi, klasični i pouzdani, baš kao i njihovi vlasnici. Imaju bogatu istoriju i smatraju ih luksuznim.

Patek Philippe

Kažu da oni koji ga nose znaju šta hoće. Iako su diskretnog dizajna, njihovi valsnici odaju utisak velikih igrača. Smatraju ga kraljem satova.

Rolex

Ovaj sat morate pažljivo birati i nositi na pravi način. Ukoliko ga budete previše eksponirali u smislu “to nije čuka, to je Rolex”, uzgubićete na eleganciji.

Casio

Casio G-Shock je veoma izdržljiv primerak. U svetu je popularan među poznatima, a posebno među reperima koji se trude da nose najsjajnije i najveće. Ovaj sat može bit odličan za one koji su stalno u pokretu ili može biti i nečiji modni detalj.

Timex

Ručni sat koji je dobar za one koji žele primerak sa tradicijom, a da za to ne moraju da izdvoje previše novca.

Police

Moderni i urbani satovi sa stilom. Idealni za mlađe muškarce koji žele da ostave dobar utisak i budu u trendu.

Fossil

Ako ste ljubitelji retro izgleda, ovo je sat za vas. Fossil je poznat po svojim modelima u stilu 40-tih, 50-tih i 60-tih.

Diesel

Brend namenjen maldom urbanom muškarcu. Ukoliko ste sportski tip, a želite da ostavite utisak osobe koja prati modu, možda je neki od Diesel modela dobar izbor.

Za koji god da se odlučite, spram svojih potreba i budžeta, najvažnije je od svega da se vama dopada.

Foto: Tijana Janković