ID 100132570

Šta je BB krema?        

U širokoj ponudi dekorativne kozmetike, žene često postanu neodlučne, ali i  zbunjene novim ili neubičajenim proizvodima. Najčešće dileme pri kupovini  su – kakvu podlogu za šminku odabrati, koju kremu ili kakav puder? Jedan od odličnih izbora jeste BB krema. Ona je, jednostavno rečeno, hibrid kreme i pudera!

Nemački dermatolozi su osmislili kombinaciju kreme i baznog pudera, preparat koji će hidrirati i lagano tonirati kožu lica nakon laserskih zahvata. Tako je nastala BB krema koja je za kratko vreme postala vrlo tražena u drogerijama širom sveta.

BB krema odlično „imitira“ puder, ali je mnogo lakša i prozračnija. Preporučuje se ženama koje nemaju izražene nepravilnosti na koži, jer moć pokrivanja fleka, bubuljica i neravnina nije toliko velika kao kod tečnih pudera. Pošto nije ni krema koja samo hidrira, potrebno je pre nanošenja na lice naneti neku laganu dnevnu kremu.

Prednost BB krema nad puderima jeste što ne začepljuje pore, ne stvara efekat maske i vrlo su lagane za kožu. Najčešće sadrže SPF-faktore,  antioksidanse, vitamine A, E i C, glicerin i hijaluronsku kiselinu. Svake godine se usavršavaju i postaju sve bolje. Mnoge kozmetičke kuće se utrkuju koja će plasirati bolju BB kremu na tržištu.

Devojke sa problematičnom kožom punom bubuljica trebalo bi da izbegavaju BB kremu sa visokim SPF-faktorom, jer može da dođe do pogoršanja. Određene vrste BB krema namenjene su ženama u zrelim godinama, jer sadrže sastojke protiv starenja kože (hijaluronsku kiselinu i antioksidanse).

Mnoge žene ističu da je najveći problem pri odabiru BB kreme mali broj odgovarajućih nijansi. Uglavnom se izrađuju u par tonova, ali se dešava da pojedini proizvođači naprave i samo jednu nijansu.

Pre kupovine posavetujte se sa vašim kozmetičarom ili dermatologom, koji bi vam najbolje opisao vaš tip i problematiku kože. Nijanse i teksture kreme  možete da isprobate na testerima. Od pravilnog odabira zavisi i vaš lep i negovan izgled, ali i samopouzdanje koje je neprocenjivo!

foto: freedigitalphotos.net