Štampa na noktima je šik!        

Ruke i nokti govore mnogo o ženi. Posebnu pažnju bi trebalo pokloniti manikiru. Negovani i lepo oblikovani, prirodni nokti, su najlepši ukras žene. Da bi vam ruke lepo izgledale, ne morate da posećujete profesionalce. Sa malo mašte, nokti mogu da vam postanu pravo malo remek-delo.

Pored klasičnog „frenč“ manikira, oslikavanja po noktima, eksperimentisanja sa bojama i nalepnicama, evo i jedne moderne, zanimljive tehnike, koja je pravi pop-nail-art, manikir sa štampom!

Da biste započeli ulepšavanje ovom tehnikom potrebno je da odaberete motive po želji: simbole, horoskopske znake, sličice iz stripova ili novinske natpise, štampane na roto papiru. Isecite makazama željene komadiće novinske hartije.

Na čiste, sapunom oprane i dobro osušene nokte, nanesite lak. Ova neobična tehnika se najjasniije vidi na lakovima bele, sive, bež i svetlo roze boje. Neka se lak dobro prosuši.

Novinske isečke potopite u posudicu sa alkoholom ili vodkom na pet minuta. Pincetom pažljivo vadite isečke i lepite ih na nokte. Snažnije ih pritisnite kako bi se ilustracije i slova što bolje precrtali na površinu nokta. Uklonite isečak, a ostatak novinske boje koji ostaje na prstima, skinite acetonom uz pomoć štapića za uši.

Za kraj, nokte obavezno premažite bezbojnim lakom. Tako ćete zarobiti novinsku boju, a nokti će dobiti dodatni sjaj.