SIMG 8104
Star Makeup Studio, foto: Miss Stills Photography

Savet šminkera: Zablistajte u klasičnoj lepoti

Šminkajući se na ovaj način uvek ćete izgledati prelepo, sveže i privlačno. Glavni trik u postizanju seksi i atraktivnog izgled jeste pravilan izbor odgovarajućeg stila ali i izbegavanje najčešćih grešaka u šminkanju, a koje sve pravimo. Ako se odlučite za jedan od dva klasična izgleda, koja vam predstavljamo, nikad nećete pogrešiti, savetuje profesionalna šminkera Jelena Ostojić iz Star Makeup Studija.

Iako je u poslednje vreme sve češće viđamo ženske zvezde sa takozvanim nude licem (našminkano da odaje utisak da je bez šminke) i dalje su neprevaziđena dva klasična stila šminkanja pin-up i smokey eyes. Bilo da se odlučite za diskretniju varijantu crnog ajlajnera ili za dramatičan krejon, izgledaćete privlačno i seksi u svim večernjim prilikama.

“Pin-up” za romantičnu zavodnicu

Star Makeup Studio, foto: Miss Stills Photography
Star Makeup Studio, foto: Miss Stills Photography

Zvezda burleske Dita Fon Tiz i pevačica Keti Peri možda su među prvim poznatim ličnostima koje su na scenu vratile vintidž pin-up izgled i šminku. Ovaj stil šminkanja bio je popularan pedesetih i šezdesetih godina dvadesetog veka, ali je već nekoliko poslednjih godina omiljen i među savremenim devojkama. Verujemo da je razlog njegove aktuelnosti u jednostavnost a opet i u efektonsti.

Profesionalna šminkera Jelena Ostojić iz Star Makeup Studija je za model na slici odabrala nešto drugačiju boju karmina u odnosu na klasičan pin-up izgled, ljubičastu. Time je postigla osveženje, a samim tim i originalnost, što Jelena savetuje i vama. Pratite pravila ali dozvolite sebi da budete kreativni i ekspreimentišite sa bojama.

“Smokey eyes” neprevaziđeno i seksi

Star Makeup Studio, foto: Miss Stills Photography
Star Makeup Studio, foto: Miss Stills Photography

Kada kažemo smokey eyes tu bez sumnje sve prvo pomislimo na Kim Kardašijan,  starletu koja izuzetno uživa u ovom klasičnom stilu šminkanja. Ipak, ne zaboravimo da je ovaj izgled prva nosila još čuvena egipatska kraljica Kleopatra. Kako su crni krejon i tamno osenčene oči održali svoju popularnost i vekovima kasnije, svi nam je jasno. Oni daju pogledu i licu privlačan, seksi izgled.

Profesionalna šminkera Jelena Ostojić iz Star Makeup Studija preporučuje smokey eyes crnkama, jer kako kaže, ovaj izgled je kao stvoren za tamniji ten. Za devojku na slici Jelena je poštovala tradicionalni način senčenja koristeći tamno sivu i maslinastu boju senke. Diskretna tinta na usnama je u boji breskve. Ovde nas šminkera podseća da je važno poštovati pravilo da uvek ističemo ili samo usne ili samo oči.

Izbegnite najčešću grešku u šminkanju!

Bez obzira na to da li se osećate više kao zavodnica iz pedesetih godina prošlog veka, pin-up,  ili ste za dramatičniji seksi izgled koji živi već vekovima, smokey eyes, bitno je da posebno obratite pažnju da ne pogrešite već u prvom koraku u šminkanju.

Ono što profesionalna šminkera Jelena Ostojić iz Star Makeup Studija navodi kao najčešće greške jeste pogrešan odabir nijanse pudera i njegovo loše nanošenje uz preterivanje u popularnom konturisanju. Puder sme da bude samo za nijansu-dve tamniji od prirodnog tena!

Jelena Ostojić - Star Makeup Studio, foto: Miss Stills Photography
Jelena Ostojić – Star Makeup Studio, foto: Miss Stills Photography

Šminkerski trik!

Šminkerka iz Star Makeup Studija je odlučila da sa nama podeli jedan šminkerski trik. Naime, kada stavljate puder, obavezno ga nanesite kako na lice tako i na vrat. S tim, što je na vratu uvek puder u svetlijoj nijansi!

[su_box title=”Šminkerka Jelena Ostojić” style=”soft” box_color=”#b8de61″ title_color=”#000000″]Jelena Ostojić je diplomirani ekonomista, ali joj je sadašnje zanimanje profesionalni šminker. Znanje u ovoj oblasti stekla je kod Nataše Brašanac (Makeup School Elit). Jelenin Star Makeup Studio nalazi se na Vračaru na adresi Dubljanska 15.[/su_box]