download 800163 1280
foto:pixabay.com

Ako želite uspeh, zgrabite ga!

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Postizanje dobrih rezultata i kontinuirana produktivnost je nešto ka čemu svaki zaposleni pojedinac teži. Uputstvo za postizanje uspeha – ne postoji ali dobre savete kako da usmerimo energiju na ono što želimo i isto ostvarimo, možemo da pokušamo da primenimo.

Nije uspeh kinder jaje, koje otvaramo, pojedemo, uživamo i otkrivamo unutrašnji sadržaj i zadovoljni trljamo ruke. Do uspeha se dolazi mnogo teže, sa mnogo truda, energije, mnogi će dodati i sa mnoštvo odricanja. Jedno je sigurno, ako želite uspeh, zgrabite ga!

Razvijanje i negovanje međuljudskih odnosa

Kako biste bili uspešni u svom poslu, koje god struke bili ili koju god opremu nosili, zajednički osećaj poverenja i poštovanja prema zaposlenima, kolegama, šefovima, je nešto čega bi trebalo da se držite. Stalni rad sa ljudima je veoma naporan i stresan, potrebno je mnogo razumevanja, potrebe i želje pojedinca da ima pozitivan odnos prema celoj priči. To ne znači da bi trebalo da dozvolite da vas bilo ko gazi, držite do sebe ali poštujte druge.

Očekujte više od sebe i drugih

Uvek očekujte od sebe više. Morate. Ako želite da uspete. Kada iskrsne problem, ne gurajte pod tepih, već reagujte i rešavajte isti sa svojim kolegama. Pričajte o tome i motivišite jedni druge da trzavice i neprilike ispravite. Pokažite entuzijazam, to je osobina čvrste i vedre osobe. Kada se stvore mogućnosti za napredak, ne ispuštajte ih, već hvatajte!

Takvi ste, kakvi ste

Da li ste ikada sebe zapitali šta je ono što želite u životu i za šta ste i koliko sposobni? Kako biste bili uspešni u bilo kojoj karijeri, važno je da ostanete dosledni svojim vrednostima, snovima i moralu. Nemojte da preglumljujete da ste nešto što niste, zarad trenutne pohvale ili nagrade, nećete biti srećni. Fora je u tome da se prikažete takvi, kakvi ste i zaista uživate u svom poslu, budite svoji.