fbpx

Helanke za Njega

Usko, usko!

Pripremila Janja Rešćanski

Ono što je „must have” u muškoj garderobi za novu 2013. godinu, bar kako vodeći svetski trendseteri najavljuju, jesu „Megings”.

Nekada su ih zvali „dugačke gaće” i muškarci  su ih nosili ispod pantalona u zimskim danima. Onda su se one malo „pokondirile” pa su ih nazvali megings. Reč je o pravim pravcatim helankama. Doduše, ove su malo drugačije ukrojene od onih ženskih, ali je namena ista! Otkrivaju oblik nogu! Rado ih nose zvezde-Leni Kravic i Džastin Biber…

Neki helanke svrstavaju u pravo modno ludilo, smatrajući ih neprijatnim i smešnim  za nošenje. Drugi su, pak, oduševljeni i jedva čekaju da ih ponesu. Dizajneri su ih prilagodili tako da ove pantalone mogu da se nose  u raznim varijantama, kako na ulici, na treningu,  tako i na poslu. Materijali od kojih se šiju su različiti, od  lasteks materijala, do vunenih, satenskih  i pamučnih. Mogu biti jednobojne ili u dezenu koji imitira džins, pepito, karo…

Za mnoge muškarce, nošenje helanki je sramno. Balkanci ih pogotovo neće lako uvrstiti u svoju garderobu.

Modni dizajneri se nadaju da će megings polako, vremenom osvajati muškarce. Naredna godina predstavlja njihov proboj na svetsko tržište. Po ceni će biti dostupne svima.

Naravno, da bi ste ih nosili, dragi muškarci, morate imati i vrlo lepe, mišićave noge i ono što počinje na „mu”…Muškost, dabome!

ilustracija:YouTube