2rIMG 1722

5 zlatnih pravila crvenog karmina!

Foto: Miss Stills Photography

Šminka: Star Makeup Studio

Model: Ana Milićević Božić

Sve ga prosto obožavamo, jer asocira na zrelost, i privlačan damski stil. Crveni karmin je fantastičan u mnogim prilikama, a ono što ga čini vanvremenskim je to što odgovara svima, pod uslovom da znate da ga koristite. Zato, da biste nosile ovakav ruž i izgledale neodoljivo, važno je da poštujete pet zlatnih pravila!  Njih je za vas pripremila profesionalna šminkerka Jelena Ostojić iz Star Makeup Studija na Vračaru:

  1. Crveni ruž svima stoji, samo valja izabrati pravu nijansu! Plavušama bolje pristaju hladni, bordo tonovi, dok na crnkama bolje izgledaju topli – klasična crvena i koralne nijanse. Crvenokose mogu da ponesu, uglavnom, sve nijanse!
  2. Da bi usne izgledale uredno obavezno koristiti olovku za usne. Njena nijansa mora se slagati sa nijansom ruža. Radi postojanosti karmina, olovkom se mogu našminkati cele usne.
  3. Mat ruževi daju otmen izgled, ali samo mlađoj populaciji. Dame u zrelim godinama bi trebalo da se odluče za kremaste proizvode koji će njihovim usnama dati sjaj i punoću.
  4. Uz crveni karmin ide minimalna šminka. Na oči se nanose bež, krem i svetlo braon senke. Izvlači se tanka linija ajlajnerom i stavlja maskara. Rumenilo mora da bude blago. Crvene usne su same po sebi dovoljne.
  5. Crvena senka se, po pravilu, ne koristiti zajedno sa crvenim ružem, ali je ipak moguće eksperimentisati bojama.

Pročitajte i ostale savete profesionalne šminkerke Jelene Ostojić iz Star Makeup Studija (Dubljanska 15), Ultimativno pravilo “nude” šminke, kao i Kako da zablistate u klasičnoj lepoti.