ID 10027972

Provod i izlazak u februaru

Organizovanje slobodnog vremena uopšte nije jednostavan posao. Još ako ste zatečeni sa manjkom ideja, a imate ozbiljne zamerke prema zimi, nastaje jedno veliko TRT. Dobro znate da su naše namere najbolje, pa vam zato predlažemo da posetite sledeća mesta, budite sigurni – nećete pogrešiti!

Božanstveni svetovi, Salvador Dali

Čudno zapaženje može da bude da sa kojeg god mesta u gradu da krenete u šetnju, uvek završite u Knez Mihajlovoj. E, pošto ste već blizu tačke događaja, polako krenite na božanstvenu izložu. Kuća Legata vam predstavlja izložbu „Božanstveni svetovi“ Salvadora Dalija. Posetioci imaju priliku da se upoznaju sa preko 240 Dalijevih najpoznatijih grafika, imaće prilike da vide dekompozicije „Božanstvene komedije“, medalje, skulpture, bronzane reljefe. Izložba traje do 27. marta a radno vreme za posetioce je od utorka do nedelje od 10 do 20 časova.

Fini kolači u Fini manifakturi najfinijih kolača

Ne znamo da li ste primetili, ali skoro sve ukusne kuhinje, kokteli i ostala kulinarska dešavanja nam uglavnom dolaze sa Dorćola. U Svetozara Miletića 7, stanuje mala manifaktura, koja se bavi proizvodnjom najfinijih poslastica za sve sladokusce. Kolači se prave od najkvalitetnijih sastojaka a izbor je veliki, verujte nam na reč. Svašta se tu može naći, počev od divnih sočnih biskvita ispunjenih kremom, preko krempita, čoko-lizalica, torti do eklera pa tako i torti na zahtev. U želji da obradujete nekoga, možete i pazariti fine poklon kutije i skembati poslasticu za voljenu osobu.

Hladno pivo, Hala sportova

U slučaju da ste raspoloženi za dobar ritam, garantovan provod vas čeka 26. februara u Hali sportova. Upravo tamo, jedan od najpopularnijih bendova „Hladno pivo“, održaće veliki koncert u sklopu turneje „Dani zatvorenih vrata“. Na predstojećem koncertu će publici da predstave i pesme sa novog albuma. Karte se mogu pazariti po ceni od 1150 i 1350 dinara.

Legenda o uspavanoj dolini, Vašington Irving

Da, ovaj naslov smo gledali desetak puta, bilo da je reč o filmu ili crtaću. Jedno je sigruno, mnogima je draže da pročitaju knjigu, nego da odgledaju film. U slučaju da poželite da pročitate „Legendu o uspavanoj dolini“, nećete pogrešiti. Vašington Irving je bio istoričar, diplomata i poznati pisac. Sva njegova dela, uključujući i „Uspavanu dolinu“ se odlikuje lepim engleskim jezikom i finom mešavinom komedije, romantike i horora. Čuvena bajka o bezglavom konjaniku i učitelju Ikabodu Krejnu će vas uplesti u zanimljivu priču, koju ćete upijati sve čitalačko vreme.

foto:freedigitalphotos.net