Screen Shot 2016 02 09 at 23.14.23

Ekološka kućica u engleskoj bašti

Prvi pogled na šarmantu kućicu, koja je našla mesto za sebe u jednoj engleskoj bašti, podseća na neku bajkovitu kućicu u čarobnoj šumi. Istina je, da se ova kućica nalazi u engleskom selu i sagrađena je za svega sto osamdeset evra.

Tek šaka pojedinaca spada u onu grupu radoznalih i kreativnih, koji svojim talentom iznenađuju i oduševljavaju svoju okolinu, pa na kraju i ceo svet.

Majkl Bak, engleski nastavnik u penziji je imao želju da napravi kućicu iz bajke u sopstvenom dvorištu. I uspeo je u tome!

Penzioner je koristio one materijale, koje mogao sam da pronađe prilikom gradnje kuće. Kuća je napravljena od ilovače, slame i šljunka. Sastoji se od svega trideset kvadrata. Prozore je napravio od prozora starih kamiona a parket u kućici je dobio od komšije, koji je želeo da se otarasi svog starog.

Kućica nema struju, ali zato ima peć na drva i zahvaljujući dobroj izolaciji, unutrašnjost kućice ostaje topla. Unutra nema ni vode, tako da se domaćin služi vodom sa obližnjeg izvora. Toalet se nalazi u posebnoj prostoriji i dobro je sakriven.

Zanimljivo je da je plafon napravljen od slame dok se unutrašnjost plafona sastoji od ovčije vune, koja služi kao odličan izolator.

Penzioner je morao da izdvoji oko sto osamdeset evra za eksere i dodatnu slamu, koji su mu bili potrebni za završetak kuće.

Gradnja bajkovite kućice je trajala oko osam meseci.

Nama se dopada, šta vi kažete?

foto:YouTube screenshot