ne kupujete namestaj svaki dan 793 1

Ne kupujete nameštaj svaki dan

Najčešće greške

Uređivanje životnog prostora ozbiljan je posao. Ipak mnogo je onih koji misle da je za željeni efekat dovoljno samo da kupe nameštaj koji im se sviđa. Evo i nekoliko saveta kojima bi trebalo da se vodite kako biste uštedeli novac i živce…

Ono što je najbitnije jeste da odgovorite na nekoliko pitanja pre nego se upustite u kupovinu. Prvo je da li tražite nameštaj za manji ili veći prostor, za koliko članova porodice, i šta očekujete od takvog nameštaja (da li da na njemu spavaju gosti ponekad, da li služi samo za sedenje ili i za spavanje, svakodnevno korišćenje)?

Ukoliko kupujete za manji prostor, bitno je da uzmete nameštaj u svetlijoj boji čime postižete da vaš stan izgleda veći. Nikako se ne odlučujte na teške i glomazne delove, najbolje je da odaberete nameštaj jednostavnog dizajna. Ukoliko imate kuću sa visokim prostorijama i sa dosta prostora, klasičan nameštaj je pravi izbor.

Kako nameštaj ne kupujete svake godine, a kamo li svaki dan, prvo što morate da uradite jeste da dobro isplanirate gde će šta da vam stoji. Odmah potom i izmerite prostor predviđen za određeni nameštaj kako biste kupili sve po meri. Centimetar manje ili više nije zanemarljiv, zato budite precizni. Bitno je da za saučesnika u kupovi odaberete osobu koja je vedra, koja vam prija i što je najvažnije, koja se razume i uživa u uređivanju životnog prostora. Vaše psihičko stanje više je nego bitno u ovakvoj akciji. Za biranje pravog nameštaja potrebno je vreme. Nemojte biti stidljivi u komunikaciji sa prodavcem i slobodno ga pitajte za njegovo mišljenje, mogućnosti popusta. Obiđite sve radnje, pogledajte šta je sve u ponudi, uporedite cene, kvalitet, pa čak i uslove prenošenja nameštaja do vašeg stana. Bitno je da se potpuno pripremite i savladate ovaj svakako težak posao, kako se ne bi desilo da budete nezadovoljni.

foto: Tijana Janković