BIENNALLE1

STUFF: hrvatski dizajn na Mikser festivalu

Dizajnerski dvojac Marko Murtić i Simon Piperčić Morasi stvorili su jedinstveni brend! STUFF je naziv za nameštaj stvoren od najfinijih materijala izvrsnog kvaliteta, a karakteristike su mu komfor, praktičnost i luksuz. Obogaćen inteligentnim detaljima.

Ovaj novi hrvatski brend bit će predstavljen na Mikser festivalu koji  se održava od 8. – 12. juna 2016. godine u Beogradu.  Najveća je to regionalna smotra kreativnosti i inovacija, a ovo im je osma godina održavanja. Ovogodišnji Mikser festival odvija se pod sloganom „Osjetljivo društvo“, snažno je obojen temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti, otvorenog dijaloga, multikulturalnosti i efikasnijeg rešavanja konflikata.

Mikser House predstavlja novi koncept institucije koja spaja kulturne, edukativne, ali i komercijalne aktivnosti u multifunkcionalnom prostoru u beogradskom kvartu Savamala.

Hrvatski brend Stuff pozvan je da se predstavi na ovom značajnom festivalu i prezentuje svoja inovativna rešenja.

„STUFF izlazi na tržište kao superior design brand namenjen opremanju modernih turističkih i institucionalnih enterijera, ali i stambenih objekata. Iako smo novi na tržištu, izrazito mi je drago da su organizatori Mikser festivala prepoznali talent, kao i trud koji smo uložili u stvaranje Stuff nameštaja  koji ćemo prvi put u regiji predstaviti upravo na Mikseru“, izjavio je Marko Murtić, naš poznati dizajner enterijera i magistar arhitekture.

Između ostalih komada, na Mikseru će biti predstavljen i „Folder“ koji je do sada izazvao najveći interes kupaca i kolega kreativaca. Reč je o sofi koja lako postaje komotan ležaj, nudi se u različitim veličinama i u osam različitih boja. Praktičan je i trajan, s vrlo jednostavnim mehanizmom otvaranja.

Inače, nameštajem brenda STUFF uređen je enterijer hotela D – Resort Mandalina u Šibeniku, omiljenog hotela brojnih nautičara i vlasnika jahti s obzirom da se hotel nalazi u sklopu Mandalina Marine & Yacht Cluba. Za potrebe hotela Marko Murtić dizajnirao je i proizveo više od 30 komada nameštaja .