ID 10083162

Najgori osmomartovski pokloni

Svake godine, početkom marta, muškarce muči isto pitanje – šta pokloniti milim  ženama za praznik? U nedostatku maštovitih ideja, najčešće su vođeni postulatom  „korisnosti“ i „svrsishodnosti“. Muškarci, nažalost, najčešće poklanjaju baš ono što žene nikako ne žele da dobiju! Evo nekoliko primera…

Kategorija Cveće

Najgori poklon koji žena može da dobije, a pripada ovoj kategoriji, jeste plastično cveće. U ovu čudovišno-bizarnu zbirku spadaju: ruže od sintetike, saksijsko plastično cveće (svih fela-od filadendrona do fikusa), ono čudno nedefinisano plastično cveće koje podseća na naučno-fantastične hibride jorgovana, šeboja i petunija neverovatno drečavih boja (viđa se  po vašarima, jeftinim bircuzima, berbernicama, a liči na vinovu lozicu iz koje raste džinovsko  fluorescentno cveće kao sa planete Pandora, iz avatarske bašte…).

 Od pravog cveća izbegavajte karanfile!

Kategorija Korisno i svrsishodno

Žene često gunđaju o tome kako im treba novo posuđe, bolji tiganj ili  veći lonac. To ne znači da bi baš to „korisno“ trebalo da poklonite dami za praznik. Nepoželjni predmeti iz ove kategorije su: šerpe (makar bile od nerđajućeg čelika sa sve instaliranom android aplikacijom), lonci i poklopci, krpe široke namene (za suđe, truleks, magične…), metle, četke za ribanje, farbanje ili pranje  zuba, prašak za veš (makar bio i onaj najbolji u pakovanju od 12 kg za 923 dinara ), džoger, kineske kućne papuče ….

Iako su ovo prekopotrebne  stvari u svakom domaćinstvu nisu prigodan poklon za Dan žena. Ovako „korisnim“ poklonom biste je samo rastužili. Odvedite je u bioskop, pozorište, ili na romantičnu večeru, jer joj je odmor od svakodnevne rutine najpotrebniji.

Kategorija  Za ulepšavanje

Ukoliko želite da joj poklonite kozmetiku, nikako nemojte da kupujete onu jeftinu od uličnih prodavaca. Pod kategorijom NIKAKO spadaju: farba za kosu marke Pamflete ili Voreal, puder marke Marks Faktor, parfemi marke Šaner, sumnjivi sprejevi za telo sa mirisom lavande ili okeana (ista mirisna nota kao i  osveživač prostorija i insekticid široke namene), dezodoransi za stopala, set plastičnih noktiju, perika…

Plastičan nakit i jeftina bižuterija ne dolaze u obzir! Ako ste se odlučili za poklon iz kategorije Ulepšavanje, onda kupite nešto što je kvalitetno i zanimljivo. Pokažite joj da je u vašim očima ona divna, ženstvena i negovana dama.

Nikada nemojte poklanjati sredstva za higijenu (sapune, šampone, kupke)  jer joj na taj način saopštavate da nije neka čistunica.

Kategorija Intimno

Postoji anegdota da je muž kupio, svojoj, izrazito ugojenoj ženi, tanga gaće. Žena koja nikad do tada tako nešto nije obukla,  veoma se iznenadila.   Sutradan je svojoj drugarici ispričala da joj je muž za 8. mart  kupio  „konac za zube“!

Seksi veš može da bude zanimljiv dar, ali je prigodniji za neke druge prilike i praznike. No, ako ste se baš odlučili da joj poklonite  veš, molim vas, nemojte da u njemu izgleda kao dama iz „amsterdamskih izloga“. Čipkane, tigraste, zmijske (i ostali životinjski motivi)  gaćice ( bile one duboke, plitke, bokserice, tange) ukrašene zečijim repićima, cirkonima, svilenim mašnama…. NE!

Seksi pokloni ( podvezice, brushalteri, seksi igračke…) šalju poruku ženi da je  isključivo doživljavate kao erotski objekat.

Umesto gaća poklonite joj knjigu, ali pod uslovom da se ne prodaje na trafici zajedno sa dnevnom štampom. Pod zabranjenim knjigama spadaju: knjige mekog poveza (obično je i štivo takvo),  priručnik za domaćinstvo, ispovest pevaljke, erotski ljubić…

Kategorija  Rekreacija

Njoj je potrebna relaksacija i rekreacija, ali osmomartovski pokloni  koji spadaju u ovu kategoriju su potpuno nepoželjni! Vi mislite na njeno zdravlje, te joj za praznik (evo povoda) kupite iz fotelje patike za mršavljenje i to u setu sa čudesnim čajem-koji joj topi salo i  celulit. Zaboravite na vagu, kosmodisk, stomak eliminatore!

Baštenski alat (rekreativni pribor sa sve kanticom za zalivanje) takođe nije poželjan. Umesto toga poklonite joj dan u spa centru, opuštajuću masažu, odvedite je na vikend putovanje u kome ćete imati dosta zajedničkih aktivnosti.

 

Kategorija  Romantika

Za nju romantika često nema isto značenje kao za njega. Ona mašta o italijanskom restoranu gde će uz sveće i gitare večerati pastu sa plodovima mora. On će je, naravno, odvesti na roštilj kod „Tri Bidžina praseta“, postaviti je za karirani astal odmah do toaleta ili roštilja, naručiti ćevape sa lukom i veliko točeno pivo. Znači romantika (onako kako je muškarci doživljavaju) NE NIKAKO!

Večera koju bi ste joj sami pripremili takođe je lep poklon, pod uslovom da umete da kuvate!

Muškarci savetuju da se ženama uvek kupi nešto što bi oni kasnije mogli da koriste, npr: Plej stejšn, usisivač za auto, električni brijač, pribor za pecanje… (Naravno da ovo spada u NE  NIKAKO!)

foto: freedigitalphotos.net