ID 100105088

Ljubavna pažnja nije materijalna

Želeti nekoga ko nas ne želi, odraz je još uvek nepotpuog razvitka, nediscipline i nepronalaženja sebe. Protiv dobrog idemo onda kada nemamo samopoštovanje i kada ne znamo ko smo i šta sve možemo. Želeti nekoga ko se ophodi loše i ko nije psihički prisutan, govori da postoje nepravilnosti u našem shvatanju i da je vreme za promene.

Veza je, kako naš poznati stručnjak kaže, rad na potencijalima voljene osobe. Izvući na površinu ono najbolje iz nas, ali i iz partnera, jeste ono čemu svi moramo da težimo. Dobri smo drugima tek kada od sebe napravimo osobu punu ljubavi, nežnosti, volje, napretka… Ukoliko smo nezadovoljni sobom, u ljubavnoj vezi uvek ćemo tražiti pažnju i to ili plakanjem ili prouzrokovanjem određenih problema. Kada je dobijemo, ponovo ćemo biti nezadovoljni, jer je ostao u nama problem koji će do daljnjeg tražiti rešenje.

Da bismo izgradili kvalitetnu vezu, koja će biti ispunjena ljubavlju i pozitivnom pažnjom, potrebno je da budemo usmereni, odnosno posvećeni. Moramo da budemo sposobni za odnos, da se u vezi vodimo i glavom i da prepoznajemo potrebe druge strane, činimo lepe trenutke.

Pažnja može da bude lažna i deo manipulacije, ali kao takva uvek se prepozna ako to želimo. Pažnja je psihičko usmeravanje. Ukoliko trenuci u kojima vam partner pokazuje pažnju poklonima, nisu praćeni psihičkom prisutnošću, odnosno dobrom komunikacijom, gledanjem u oči, pažnja najverovatnije znači obmanu, neiskrenost.

Manipulisanje kroz poklone, divne trenutke ispunjene sjajem, može da bude podstaknuto potrebom da zadržimo osobu i sakrijemo veliki problem. Sve je u redu, čisto, samo ako pažnja dolazi iz srca, a da li je to tako, vidi se kroz sve ostale aktivnosti koje radimo u dvoje, učestalost komunikacije i viđanja.

Čak i onaj muškarac koji kod dame dolazi samo iz jednog razloga, donosi cveće i poklone. On želi da ostavi utisak galantnog tipa. Iako dobro zna da ženu kupuje i materijalna pažnja i da vrlo lako može da se zaljubi, nastavlja sebe da prestavlja kao savršenog i željnog dubokog odnosa, iako on to zapravo ne želi. Bitan mu je trenutni užitak i da prouzrukuje pozitivno mišljenje.

U pozadini može da se krija veliki kompleks. Ovakav tip, kada odluči da prekine odnos radi to bez imalo poštovanja i sa minimalnom komunikacijom. Isto tako, veoma je moguće da vam,  kroz neko vreme, zazvoni na vrata.

Žena je u stanju da kroz materijalne vrednosti i poklone gleda na čitavu emotivnu priču. Misli „ako je u stanju da se zbog mene izloži trošku, sigurno me voli“. Možda on i voli, ali sigurno je i da krije razlog svog psihičkog neprepuštanja.

Razlog može biti strah od gubitka, činjenica da ste mu druga, ili misli da ne bi mogao da vas prati kroz život, pa se odlučuje da zajedno uživate u momentu sve dok nema opterećenja. Ne zaboravite da muškarci ne vole da se osećaju manje vredno, i da zbog toga odlaze koliko god da vas pored sebe žele. Zato su samopoštovanje i ljubav prema sebi osnova dobrog odnosa.

Ništa nije drugačije ni kod žena. Kada misli da nije zaslužila „premiju“, odluči se da napravi rez po cenu da pati čitavog života. Ipak, istina je da svi imamo neke odluke zbog kojih žalimo. Ono što je potrebno jeste da ne nabacujemo sebi krivicu, jer smo u trenutku učinili ono što smo jedino znali i osećali da je ispravno.

Često oni koji su gladni ljubavi, pridobijeni nečijom kakvom-takvom pažnjom, ne znaju da razluče šta jeste, a šta nije veza. Ipak, to je veoma lako ako uspemo da izađemo iz sopstvenih obmana. U iskrenoj vezi ne razmišljamo da li je to ljubav ili ne. Ne muče nas pitanja da li da prvi pošaljemo poruku ili ne, da li javljanje tri puta dnevno dosađuje drugoj strani.

U vezi, partnera možete da pozovete kad god imate potrebu, da govorite nežne reči bez ustručavanja, a igrice ne postoje. Pažnje ima koliko vam srce ište i to one uzajamne. Muškarac zna koliko je damama pažnja bitna, odnosno osećaj da su mu važne jer, kako je predodređena da bude majka, ima prirodnu potrebu da oseća sigurnost i da je bitna partneru.

Da žena želi pažnju i da je u stanju da učini sve onda kada ona postoji, velika je istina. Pitanje je samo kako će jači pol to da iskoristi. Ukoliko muškarac želi strogo fizičku vezu, ne sme da damu dovodi u zabludu da želi nešto više.

Ukoliko ste se nameračili na određenu pripadnicu nežnijeg pola i želite vezu, ne štedite se. Pokažite joj lepotu osećaja koju može pored vas da ima. Ukoliko joj pružite istinu da je prelepa i da je voljena, vaša je za čitav život. Ne radite to poklonima, već pokazivanjem najboljeg dela sebe-psihičkom prisutnošću i umećem da Volite.

Pažnje ne opterećuje, već prija i onome ko je daje i onome ko je prima, ali samo onda kada napravimo pravi odabir.

foto: freedigitalphotos.net