ID 100330097

Znaci da ste u lošoj vezi

 

Često je odsustvo razuma kada su ljubavni odnosi u pitanju, zato se veoma lako nađemo u komplikovanoj i teškoj emotivnoj vezi. Iako verujemo da nema pogrešne ljubavi, jer je svaka od njih tu da nas nauči važnim životnim lekcijama, bitno je i da budemo svesni situacije u kojoj se nalazimo, odnosno svojih i partnerovih postupaka.

Koja veza je loša?

Ona u kojoj ne dobijate dovoljno pažnje, lepu reč, kompliment, podršku, poštovanje, komunikaciju punu razumevanja… iako je sa vaše strane sve učinjeno. Ona koja je ispunjena čestim kritikama, negativnim opaskama vezano za vaš fizički izgled, u kojoj nema zagrljaja niti seksualnog kontakta, u kojoj vaš partner naglašava kako su svi drugi  bolji od vas. Ona u kojoj se osećate ifrustrirano i nesrećno.

Ako odlučite da ostanete u ovakvom odnosu, u kojem je partner sklon manipulaciji, lažima, nema svest o tome da svojom preljubom ugrožava odnos, a vi date svu svoju energiju da to uspe, moguće je da izgubite svoj integritet, da počnete da varate, manipulišete, lažete ne biste li dobili ono što vam nedostaje.

Ukoliko vam prijatelji kažu da ste se promenili, da vas ne prepoznaju, a i sami imate utisak da ste se udaljili od sebe, zaboravli sve što ste nekada voleli, vreme je da izađete iz veze. Samo tako ćete se vratiti sebi i naučiti lekciju.

foto: freedigitalphotos.net