ID 100269044

Da li vam je potrebno “čudo”?

U manjku životne radosti, zabavu tražimo na društvenim mrežama. Nezadovoljni, okrećemo se virtuelnom svetu i sve izgleda kao da se prepuštamo nastalom stanju. Ipak, iako smo možda nesvesni, naš um traži spas.

Ukoliko vas privlače naslovi u kojima se nalaze reči “čudo, neverovatno, fantastično…”, čak iako dobro znate da su tu da privuku mase, jasno je da vam je potreban izlaz iz nastale situacije. Ovi naslovi, često, ne najavljuju ništa neobično niti korisno. Ovo su samo neki od njih:

“Vezivala je kosu svake večeri pre spavanja i nećete verovati šta joj se dogodilo”, “Trudnica je snimala svoj stomak i zabeležila scenu kao iz naučno- fantastičnih filmova”, “Legao je uveče, a ujutru nije mogao da veruje šta mu se dešava”, “Sipali su Coca-Cola-u u WC šolju, ne možete da verujete kakav je rezultat… “

Ako spadate u ljude koji biraju šta čitaju i misle svojom glavom, a privlače vas pomenuti naslovi, ne brinite. Reč je o tome da tražite dokaz da su čuda stvarna i da želite da verujete da će i vas jedno zadesiti i izvući iz nastale situacije. Tu je i potreba da se oslobodite stresa i pustite u sebe i po koju laku informaciju.

Ipak, čudo potražite u realnom životu, čak i onda kada vam je najteže, u svakodnevnoj interakciji oči u oči sa drugim ljudima, pozorištima, knjigama… Samo ako se duhovno uzdignete bićete sposobni da prepoznate i doživite čudo zvano život i osetite njegove radosti.

foto: freedigitalphotos.net