internet kao antistres 662

Internet kao antistres

Mali predah od svakodnevnice

Dan je sve kraći, a obaveza je sve više. Stres i loše raspoloženje najbolje uspevaju, nekako, s jeseni. Potražite antistres za svojim računarom!

Tmuran jesenji dan i nije neka uteha, jer nam ostavlja malo mogućnosti za šetnju i relaksaciju. Obaveze još nismo ni završii, a napolju su već uključene ulične svetiljke. Kako onda da pronađemo vreme za kraću relaksaciju?

Rešenje za jesenji bluz i nagomilani stres možete da potražite na web sajtuCalm.com. Njegov naziv mogli bismo slobodno da prilagodimo duhu našeg jezika i da ga jednostavno nazovemo “Opušteno”.

Za samo dva minuta, u poseti ovom “virtelnom antistresu”, osećaćete se sasvim opušteno. Zvuči neobično, ali vredelo bi da pokušamo, zar ne?

Šta je to što nam “Opušteno” nudi?

Spoj s prirodom, pa makar bio samo virtuelni, veoma prija čoveku osuđenom na kancelarijski život.

Calm.com je vrlo jednostavan sajt u smislu navigacije. To je i razumljivo, jer je tu da opusti. Bilo kakva složenija struktura bi samo iziritirala i onako napetog korisnika.

Na ovom sajtu možete da izaberete nekoliko različitih, animiranih pozadina. Možete da se odlučite za morski zalazak sunca, reku, vodopad, šuškanje klasja u ravnici…

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Na vama je da zaplovite u onaj pejzaž koji vam najviše prija. Animiranu sliku prate i zvuci prirode prilagođeni datom okruženju.

Kreatori sajta su za nas odredili dva minuta relaksacije. Možete da izaberete opicju da se tome prepustite u pratnji ili bez vodiča.

Potrebno je da se opustite, pratite svoje disanje, zatvorite oči i da na kratko vreme zaboravite na sve što vas okružuje. Ovo je mali predah za umorne oči i uznemirene misli.

Tokom jednog užurbanog dana, ne bi bilo loše da stavimo sve na pauzu i posvetimo se sebi. Dva minuta – toliko uvek možemo da izdvojimo za sebe.

Nakon opuštanja na Calm.com-u, bilo bi dobro i da ustanemo, malo se protegnemo i prošetamo po prostoriji.

 Kada odahnemo, prodišemo, a krv nam procirkuliše, i najveći problem izgledaće nam manji, jer će se rešenje već samo nametnuti.

 Master isolated images at FreeDigitalPhotos.net