Skulptura 03

Magične skulpture od drveta

Pored divnih boja i svoje široke primene u građevinarstvu, drvo je oduvek bilo jedno od omiljenih materijala za ulepšavanja enterijera. Praktična i korisna, u cilju povećanja lepote enterijera, dekoracija ima važnu ulogu, posebno ako je od drveta.

Ovih godina se na tržištu mogu naći zanimljive i kreativne skulpture od drveta, koje krase mnoga dvorišta, domove, ali i galerije, kancelarije, kulturne institucije.

Drvene skulpture zaista obećavaju kada je u pitanju dekoracija. Još ako je skulptura atraktivnog dizajna i neobične boje, nema greške.

Ako ste kojim slučajem u potrazi za nekim novim hobijem, koji vam omogućava “zaposlene ruke”, možda je rezbarenje drveta dobar izbor. Drvorez je nešto što se ne može naučiti preko noći, ali uz odgovarajući alat, slobodno vreme i mnogo strpljenja, mogu nastati divne i unikatne skulpture.

Kažu da je sve što nam dolazi iz prirode, neverovatno i čarobno.

Rezbarenje drveta pruža priliku da istražimo svoju kreativnost i stvaramo beskrajne oblike i realistične skulpture.

Za one znatiželjne, evo nekoliko ideja o tome kako drvorez zna da bude kreativan, unikatan i dopadljiv. Nama su se ovog puta dopale skulpture italijanskog umetnika Lorisa Marizija.

Foto: YouTube video