Screen Shot 2014 10 14 at 22.43.56

Avo – akvarijum koji sam sebe čisti

Svaki zaljubljenik u akvaristiku je svestan činjenice da razigrane i raznobojne ribice pozitivno utiču na raspoloženje pojedinca. I zaista, jedan od najboljih načina da prenesete delić prirode i njenih stanovnika u svoj dom jeste uređenje akvarijuma. Međutim, čišćenje i održavanje akvarijuma izluđuje mnoge vlasnike. Upoznajte akvarijum, koji sam sebe čisti!

Specijalno dizajnirani akvarijum Avo je zanimljiv proizvod studentkinje iz Londona. Njemu nije potrebno čišćenje, ima filter koji ne mora da se menja i LED svetla koja su korisna za rast biljnog sveta.

Kako pametni Avo funkcioniše?

Akvarijum Avo je opremljen tehnologijom koja omogućava da ribe, biljke, bakterije sarađuju zajedno kako bi stvorile uravnotežen ekosistem.

Avo ima LED osvetljenje koje je optimizovano zbog fotosinteze i rasta biljnog sveta, što dovodi do čiste vode.

Osvetljenje ima tri boje: crvena za jutro, bela za podne i plava za noć.

Rezervoar akvarijuma je dizajniran za tropske ribice sa konstantnom temperaturom od 27 stepeni i može da primi petnaest litara vode.

Akvarijum se rotira oko svoje ose i na taj način se recikliraju stare bakterije u hranu za biljke. Rezultat su čista stakla akvarijuma bez naslaga prljavštine i mulja.

Ovaj akvarijum donosi novi užitak za ljubitelje akvaristike – čuvanje ribica i briga o njima može uvek da bude jednostavna i lepa.

Jedina obaveza vlasnika jeste da povremeno dopuni vodu i nahrani ribice.

Akvarijum Avo se prodaje po ceni od stotinu i pedeset evra i mora se unapred naručiti.

foto:YouTube screenshot