kolege

Radno mesto sa suprotnim polovima donosi profit

Iako se na prvi pogled čini da su žene srećnije kada kancelariju dele sa nežnijim polom a muški zadovoljniji kada rade sa kolegama, istraživanja ipak kažu da veći profit i produktivnost donosi upravo ono radno mesto koje uključuje oba pola!

Kažu da je najteže raditi sa ljudima. Poneki ljudi nisu svesni svoje „težine“ i teške naravi pa se često komunikacija i saradnja sa istima, pretvara u pravi pakao. Ali, ako biste upitali i muškarce i žene, sa kim bi radije delili svoje ideje i radno mesto, odgovor bi bio – sa istim polom.

I muškarci i žene su zaista srećniji kada svoju kancelariju dele sa istim polom. Međjutim, veći profit i bolje rezultate donosi saradnja između dva suprotna pola.

Američka studija je otkrila da su radnici produktivniji kada dele svoje radno mesto sa suprotnim polom. Čak su istraživanja pokazala da je ženama najveći „neprijatelj“ u firmi ili sektoru u kojem radi, upravo koleginica.

Istraživanja su obuhvatila saradnju između kolega, poverenje i zadovoljstvo u radu i kroz zajedničke projekte, koja su zatim upoređena sa podacima o prihodima kompanije.

Rezultati su pokazali da su u onim kancelarijama koje u sebi sadrže suprotne polove, prihodi rasli i preko četrdeset posto kao i to da su radnici produktivniji i da je atmosfera prijatnija.

foto: freedigitalphotos.net