doktorka

Radite li svoj posao najbolje što možete?

Kada bi svako radio ono što najbolje zna, svet bi bio lep.

Ipak mnogo je onih koji dođu do određenog znanja i veštine, a zatim stanu i slepo se drže teorije koju su naučili. Nijednu informaciju više ne puštaju da uđe.

Veoma je bitno usavršavanje ma bilo kojim poslom da se bavite. Teorija bez prakse ništa ne vredi, ali i praksu morate stalno da upotpunjujete teorijom.

U poslu se najviše trudimo kada počinjemo. Odlazimo na posao sa idejom da menjamo svet, prenesemo znanje, završimo zadatak, rešimo problematiku…

Sveži, željni rada i uspeha dajemo od sebe maksimum. Međutim, ubrzo shvatimo da se puno trošimo, a da naš rad nema rezultata, jer znanje nema ko da primi, a nedovršeni poslovi mnogima idu u korist. Tada se razočaramo.

Ipak, umesto treošenja snage na nerviranje, odlučite da sačuvate energiju. Od sebe najbolje dajte onda kada naiđete na ljude koji su zainteresovani da napreduju, rade, koji razumeju i vide rezultat. Birajte pravi trenutak, jer samo tada ćete posao uraditi do kraja i osetiti zadovoljstvo.

 Uvek ćete nailaziti na one koji znaju manje od vas, a sa kojima ćete morati da sarađujete. U tom slučaju saradniku pokušajte da objasnite svoje akcije i postupke, a ukoliko u tome ne uspete, zatražite sastanak sa pretpostavljenim.

Ljudi odrađuju svoj posao bez prave vrednosti, posebno kada je rad sa ljudima u pitanju, poput edukacije i vaspitanja

Sa decom se mnogo toga ne radi u vrtićima, osim što ih čuvaju od mogućih povreda. Nisu usmerena niti zaokupljena nečim posebno kreativnim i korisnim. Iako živimo u vremenu u kojem će roditelji dati baš sve za svoje dete, nemamo znanje i prave vrednosti koje bi im usadili. Tako stvaramo nove generacije, veoma destruktivne. Njihova genijalnost postoji, ali zahvaljujući neradu onih koji ih vaspitavaju, oni ne mogu da nađu put do samoostvarenja.

Ukoliko se bavite decom, radite to na najbolji mogući način.

Svaki posao je velika odgovornost. Zbog toga moramo da budemo puni energije, sposobni za delovanje. Stanite uvek kada shvatite da se dajete nekome kome niste potrebni i recite ako mislite da neko svoj posao ne radi dobro. Bez čuvanja svoje energije i reakcije na nečiji nerad, neće biti ni napretka.

Malo znanje sprečava veliko da pronađe svoj put do pravih ljudi. Ono vlada jer je zataškano dobrim marketingom. Ukoliko ste vredni i imate znanje, ne oslanjajte se samo na to, već čvrsto stanite iza svojih ideja. Govorite jasno, saslušajte druge i dobro otvorite oči. Svojim uključenjem, reakcijom, doprinećete stvaranju boljeg sveta!

foto:freedigitalphotos.net