docek od 20 evra pa cak do 500 evra 215

Doček od 20 evra, pa čak do 500 evra

Doček Nove godine u Beogradu

Beogradski klubovi, kafići, restorani, splavovi i brodovi imaju raznovrsnu novogodišnju ponudu. Cene za najluđu noć kreću se od 20 evra, pa sve do 500 evra – ukoliko želite poseban separe…

Svako od nas želi da mu ta noć bude prijatna, vesela i po nečemu posebna. Iako nam se čini da su ove godine ugostitelji pomalo “utajili” sa ponudom i maštom, možda nam ovaj kratak pregled novogodišnjih dešavanja pomogne pri odluci.

Većina ugostitelja je za novogodišnju noć pripremila švedski sto, a piće nudi u neograničenim količinama. Muzika koju možete da slušate te večeri je najrazličitijih žanrova. Najjeftiniji doček je 20 evra, a najskuplji 500 evra – ukoliko želite poseban separe, dok se u većini slučajeva cena kreće od 30-50 evra.

Pored cene, koja je za većinu nas presudan faktor pri izboru mesta za Novu godinu, izbor muzike, ponuda pića, hrane i sam ambijent bitni su činioci pri donošenju odluke.

Doček Nove godine na brodu

S obzirom na to da mnogi od nas žele da im noć uoči 1. januara bude posebna, doček na brodu možda može tome da doprinese. Za novogodišnje krstarenje bi trebalo da izdvojite 50 evra. U cenu su uračunati piće i hrana – švedski sto.

Ukoliko volite tamburaše, za vas je brod Danuvie. Ako su “narodnjaci” vaš izbor, onda je to i brod Silver Star. Za zabavnu muziku rezervisan je brod Zlatno srce.

Doček u klubovima i restoranima

Većina klubova, takođe, svoj novogodišnji meni bazirala je po principu “sve uključeno”. Prosečna suma koju bi trebalo da izdvojite, za ovakvu vrstu provoda, je trideset evra. Cena zavisi od lokala, ali i od mesta koje izaberete. Oni sa najdubljim džepom moći će da dočekaju ponoć u posebnom separeu čija rezervacija košta čak 500 evra (diskoteka Amnesia) U ovom klubu, cena standardne ulaznice koja uključuje neograničenu konzumaciju pića je 35 evra.

Poklonici pop-rok zvuka moći će da uživaju u klubovima kao što je Danguba (bend Osmi dan). Retro hitove, između ostalog , možete slušati i na Semafor 9 žurki. U KC Gradu možete uživati u bogatom muzičkom programu po ceni od 1000 dinara.

Pop i haus možete pronaći u diskoteci Amnesia (Junior Jack, Kaya, DJ Playa), kao i u klubu Diamond (ovde će, takođe, svirati i trubači). U klubu Taš, pored haus muzike, goste će uživo zabavljati i bend sa najraznovrsnijim repertoarom.

Od stranih izvođača, pored pomenutog Junior Jacka, novogodišnju noć u Beogradu provešće i DJ Sara Collins na Metropolis Party-ju.

Cene u restoranima su u proseku oko 50 evra po osobi.

Gradski doček

Novu godinu uvek možete da dočekate na platou ispred Doma Narodne skupštine. Program počinje od 21 h, kada će nastupati Galija, a zatim i Plavi orkestar (22:30h), Van Gogh (00.:30) i Sergej Ćetković (1:30).

Ukoliko ne pronađete novogodišnje mesto koje odgovara vašem ukusu ili budžetu, sjajnu zabavu možete da napravite i u ambijentu svog doma. Kako možete brzo i lako, a uz minimum sredstava da organizujete kućnu žurku, pročitajte OVDE.

foto: Tijana Janković