Beograđani izvoze kreativna rešenja u ceo svet

I pored činjenice da vodeću ulogu u kreativnoj industriji drže Britanci, Beograđani su pokazali da mogu ići u korak s njima, pa ćemo tako na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, moći da vidimo vizuelna rešenja osmišljena upravo u Beogradu, u timu  kreativaca “No Ordinary Agency”.

Kao jedini u ovom delu Evrope, Beograđani su izabrani da budu deo strateškog tima globalnog energetskog pića Brn (Burn), sponzora Lotusove ekipe, za predstojeću sezonu trka Formule jedan. U isto vreme, jedan od vodećih svetskih proizvođača u pivarskoj industriji, Karlsberg (Carlsberg), u potpunosti im je poverio devetomesečnu kampanju repozicioniranja njihovog najpoznatijeg proizvoda na švajcarskom tržištu.

“Menadžment Brna, oficijelnog energetskog pića Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, ponudio nam je da u potpunosti kreiramo njihov vizuelni identitet za ovaj događaj, što je velika stvar, jer je jedan od najpoznatijih svetskih brendova rešio da umesto neke čuvene agencije iz Londona ili Njujorka, izabere upravo nas iz Beograda. To je ostvarenje sna svakog kreativca, a moram priznati i čast koja pomalo i obavezuje”, rekao je Marko Romčević, kreativni direktor u “No Ordinary Agency” i dodao: “U Srbiji ima dosta kreativnih ljudi i bez obzira što ne dolazimo iz neke poznate svetske metropole, ako si kvalitetan i istrajavaš u tome što radiš, trud će se na kraju uvek isplatiti.”

 Inače, NOA neguje veoma neobičan pristup poslu, pa je tako prošle godine, za vreme održavanja Beogradske nedelje dizajna, čitav agencijski prostor pretvorila u besplatan hostel za kreativce iz celog sveta, dok je početkom 2013. godine u Beograd uspela da dovede jednog od najvećih magova marketinške industrije ikada, Endru Kreknela, kako bi održao predavanje i podelio svoje iskustvo sa domaćim kreativcima.

Kako su u prethodnih godinu dana počeli da rade i za klijente iz Sjedinjenih Američkih Država, NOA je ove jeseni otvorila kancelariju i u Njujorku, pa se ne treba iznenaditi ukoliko momke s Medisona uskoro zasene kreativci iz Beograda.