24 sata kuvanja bez granica 41

24 Sata kuvanja bez granica

Ukusna kuhinja uz Rudolfa, Džejmija i Nenada

Znate kako kažu, snaga na usta ulazi. Ali, moramo paziti i da obroci koje konzumiramo najpre budu zdravi i veoma ukusni. Za ovu muku svih zaljubljenika u hranu, pobrinuo se holandski kanal 24 Kitchen, koji svakodnevno daje odlične primere kako napraviti sjajne i zdrave obroke a iskusnijim gledaocima i zadatak kako da naprave neka egzotična jela koja nisu toliko zastupljena na našim prostorima..

„24 Kitchen” je za veoma kratko vreme postao veoma gledan u našoj zemlji. Ovaj holandski kanal tokom čitavog dana prikazuje zanimljive emisije o kuvanju. Dok posmatrate veštine, brzinu i znanje nekih od najboljih kuvara kanala „24 Kitchen” kako prave od klope pravo remek-delo, ubrzo i mi sa druge strane ograde dobijamo želju da se latimo varjače i bacimo na zadatak!

Najsimpatičniji kuvar holandskog kanala ubedljivo je plavušan sa fensi naočarima i odličnim smislom za modu, po nekima, Holanđanin Rudolf van Vin. Njegova emisija „Rudolfova pekara” je jedna od najgledanijih, jer se bavi prikazom pravljenja predivnih kolača i torti sa slatko – kiselim kombinacijama. Gledaoci će za neke recepte čuti po prvi put, ali i imati prilike da kroz emisiju nauče kako i da naprave neke od poslastica, jer se prikazuje detaljno spremanje svake.

Svi su čuli, pa čak i vrapci na grani, za najčuvenijeg kuvara Džejimija Olivera koji potpisuje emisiju „Revolucija u ishrani”. Brzo, ukusno, neobično, to su glavni sastojci kojih se pridržava ovaj Britanac.

Ako ste pažljivo pratili „24 Kitchen” nemoguće je da niste primetili kuvara srpskog porekla Nenada Veljkovića koji gostuje u Rudolfovoj emisiji „Laki obroci” koja se dprikazuje svakog ponedeljka. Čak ste verovatno čuli kako simpatični Holanđanin izgovara neke srpske reči, a pored toga i on sam je naučio kako se prave neki omiljeni srpski specijaliteti.

Na ovom kanalu se prikazuju zanimljive emisije kuhinja iz različitih delova sveta, putopisne emisije o hrani i još mnogo toga. Poenta svega je veoma dobra zabava, interesantna prezentacija najboljih šefova u pripremi obroka, kao i to da čak i sami početnici nakon određenog vremena mogu da postanu kuvari ipo, a to nije mala stvar!

foto:publicdomainpictures