Vizual autor Roma Company

ROMA COMPANY POMAŽE SA 50 ODSTO MATERIJALA ZA KREČENJE ULAZA I HODNIKA STAMBENIH ZGRADA

Uz slogu i boje, do najlepše zgrade

Zahvaljujući akciji koju treću godinu zaredom organizuje Roma Company, stanari stambenih zajednica u Beogradu, uz pomoć svojih upravnika mogu da udahnu nov život u svoje zgrade.

Inspirisani timskim duhom i zajedništvom, Roma Company i ove godine objavljuje konkurs za  subvenciju od 50% za nabavku materijala potrebnog za krečenje ulaza i hodnika stambenih zajednica na teritoriji Grada Beograda. Uz slogan „Ko kreči, kuću leči“ od 15. jula počinje prijavljivanje za konkurs uređivanja hodnika i ulaza stambenih zajednica, koji za krajnji rezultat ima novo ruho zgrada kao radost i zadovoljstvo svih stanara. 

Svakodnevna rutina beogradskih zgrada prekinuta je planovima, dogovorima i razmenjivanjem iskustava. Sjajna atmosfera i energija mogla se osetiti od prvog do poslednjeg sprata. Zahvaljujući ovoj akciji, angažovanjem upravnika i složnosti stanara, okrečeno je 130 ulaza i hodnika zgrada sa 12 beogradskih opština: Borča, Čukarica, Krnjača, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski Venac, Stari Grad, Voždovac, Vračar, Zemun i Zvezdara.

Da je sloga najvažnija jedinica uspeha, da rad pokreće, na najbolji način potvrdila je profesionalni upravnik Sanja Masnikosa-Simić, tako što je 11 stambenih zajednica kojima upravlja na Čukaričkoj padini u ulici Obalskih radnika, prijavila na konkurs za dobijanje subvencije od 50% za kupovinu materijala za krečenje. Vremešnoj zgradi, udahnuli su vedrinu i sjaj, povratili svežinu i čistotu ulaza. Stanari ne kriju oduševljenje i ponos za trud koju su uložili u obnovi svog okruženja. Kada bi svi krenuli njihovim stopama, naš grad bi izgledao bolje, a samim tim i život u njemu.

Nedostatak vremena, volje, tolerancije, česte selidbe, dovele su do otuđenja i udaljavanja. Iz tog razloga, akcija Roma company ima za cilj da povrati svest o zajednici i važnosti našeg okruženja.

„Već treću godinu za redom ovim projektom želimo da ukažemo, ojačamo i održimo svest ljudi prema svojoj okolini. Rezultate koje smo ostvarili u prethodne dve godine, donirajući subvencije u vidu materijala za krečenje, daju nam samo podstrek da i dalje idemo u istom smeru. Verujem da će primeri prethodno uređenih stambenih jedinica, biti podsticaj i za druge stambene jedinice da se priključe i konkurišu za uređenje svojih zgrada“, izjavio je Milan Nestorović iz Roma Company.

Roma Company poziva stambene zajednice zainteresovane za dobijanje subvencije za kupovinu materijala za krečenje hodnika i ulaza zgrada da podnesu prijavu putem sajta www.roma.rs najkasnije do 31. avgusta 2020. godine. Pri izboru stambenih zgrada koje će biti renovirane uz pomoć subvencije Roma Company, uzeće se u obzir veličina stambene zgrade, lokacija, kapacitet da se kompletno renoviranje sprovede u delo u dogovorenim rokovima.