15 Новогодишња акција

„OSMEH NA DAR“: Studenti prikupljaju donacije za paketiće za ugroženu decu

Humanitarna fondacija “Osmeh na dar” ove godine sprovodi 15. po redu Novogodišnju akciju. Glavni cilj akcije jeste prikupljanje novčanih i robnih donacija (u vidu slatkiša, slaniša, školskog pribora, knjiga i novih igračaka) radi pravljenja novogodišnjih paketića za socijalno i zdravstveno ugroženu decu širom Srbije.

Fondacija „Osmeh na dar“ je prva studentska humanitarna fondacija, aktivna od 2006. godine, a zvanično osnovana 2009. godine. Osnovni ciljevi Fondacije su pomoć socijalno i zdravstveno ugroženoj deci i deci sa posebnim potrebama u Srbiji, širenje svesti o socijalnim i zdravstvenim uslovima, kao i unapređenje i promocija kulture i obrazovanja, u siromašnim i nerazvijenim oblastima širom Republike Srbije (sa posebnim osvrtom na Kosovo i Metohiju).

Kako je ova godina specifična sama po sebi, te zbog epidemije COVID-19 virusa nismo u mogućnosti da organizujemo štandovanje na fakultetima, kao što smo radili u toku prethodnih akcija, prikupljanje robnih donacija za paketiće će se odvijati u mnogim kafićima, predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, sportskim klubovima, kozmetičkim salonima, itd., bez prisustva naših aktivista. Na pomenutim lokacijama, u period od 5.11. do 20.12. biće postavljenje kutije za robne donacije.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Ovogodišnja akcija, za razliku od prethodne četiri, nije započeta Osmehovim festivalom lampiona, koji se održavao u Novom Sadu, te iz tog razloga fondacija trpi finansijski gubitak u iznosu većem od 1 miliona dinara (1.000.000).

Dodatne informacije o akciji, kao i lokacije na kojima se prikupljaju donacije možete pogledati na našoj instagram stranici @osmeh_na_dar, fejsbuk stranici Osmeh Na Dar, kao i na našem sajtu www.osmehnadar.org