15 Новогодишња акција

„OSMEH NA DAR“: Studenti prikupljaju donacije za paketiće za ugroženu decu

Humanitarna fondacija “Osmeh na dar” ove godine sprovodi 15. po redu Novogodišnju akciju. Glavni cilj akcije jeste prikupljanje novčanih i robnih donacija (u vidu slatkiša, slaniša, školskog pribora, knjiga i novih igračaka) radi pravljenja novogodišnjih paketića za socijalno i zdravstveno ugroženu decu širom Srbije.

Fondacija „Osmeh na dar“ je prva studentska humanitarna fondacija, aktivna od 2006. godine, a zvanično osnovana 2009. godine. Osnovni ciljevi Fondacije su pomoć socijalno i zdravstveno ugroženoj deci i deci sa posebnim potrebama u Srbiji, širenje svesti o socijalnim i zdravstvenim uslovima, kao i unapređenje i promocija kulture i obrazovanja, u siromašnim i nerazvijenim oblastima širom Republike Srbije (sa posebnim osvrtom na Kosovo i Metohiju).

Kako je ova godina specifična sama po sebi, te zbog epidemije COVID-19 virusa nismo u mogućnosti da organizujemo štandovanje na fakultetima, kao što smo radili u toku prethodnih akcija, prikupljanje robnih donacija za paketiće će se odvijati u mnogim kafićima, predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, sportskim klubovima, kozmetičkim salonima, itd., bez prisustva naših aktivista. Na pomenutim lokacijama, u period od 5.11. do 20.12. biće postavljenje kutije za robne donacije.

Ovogodišnja akcija, za razliku od prethodne četiri, nije započeta Osmehovim festivalom lampiona, koji se održavao u Novom Sadu, te iz tog razloga fondacija trpi finansijski gubitak u iznosu većem od 1 miliona dinara (1.000.000).

Dodatne informacije o akciji, kao i lokacije na kojima se prikupljaju donacije možete pogledati na našoj instagram stranici @osmeh_na_dar, fejsbuk stranici Osmeh Na Dar, kao i na našem sajtu www.osmehnadar.org