ID 100160889

Uz pomoć puža-lepa kao ruža!

Jeste li čuli za „puž tretman“? Stavlja se na lice i skida bore!

Šta sve žene rade zbog lepote? Izlažemo se štetnim zracima solarijuma, farbamo  kosu, nosimo sočiva u boji, nadograđujemo nokte, čupkamo  dlačice i još mnogo toga neprijatnog moramo da istrpimo kako bismo bile lepše i negovanije.

Pristajemo na sve: da boli, peče, štipa, svrbi… Svaka od nas će istrpeti, kao pravi junak,  i najneprijatnije metode ulepšavanja,  samo da nam učinak tretmana bude  što efikasniji. Japanske žene pristale su da im i jedna od „najljigavijih“ bića  gmižu po licu kako bi se podmladile!

Sudeći po popularnosti ovog tretmana, Japanke kažu da su pronašle prirodan način za podmlađivanje. Iako je skup, košta manje od usluga plastičnog hirurga, a i same tvrde da je vrlo efikasan. Zovu ga „puž tretman“.

Dok se jedni groze, drugi hrabro hrle u japanske kozmetičke salone na ovaj „anti-ejdžing“ tretman. Japanke pristaju da im kozmetičari postavljaju na lice žive puževe koji gmižu i balave po koži, ostavljajući za sobom sluzavi trag. Za neke je ovo otelotvorenje scene iz najgorih noćnih mora, a za druge  samo prirodan tretman.  Ovo lekovito „mučenje“ u salonima traje pet minuta i košta oko 105 dolara.

Jedna japanska kozmetička kompanija je već počela sa pravljenjem preparata na bazi puževe sluzi. Smatra se da će  ove  kreme  uskoro postati pravi bum u kozmetici za podmlađivanje kože.

Puževa sluz je, kako tvrde japanski dermatolozi, idealna za prirodan piling kože. Efikasno skida mrtve ćelije i vraća koži potrebnu vlagu i vitalnost.

foto:  foto76 at FreeDigitalPhotos.net