stipendija za nevine devojke

Stipendija za nevine devojke

Stop razvratnice

Možda vam ovaj naslov izgleda poput naziva nekog bezobraznog filma za odrasle, a možda vam na tren zaliči kao dobar naziv za bend? Istina je u stvari da vlasti države Sijera Leone nude stipendiju svim devojkama koje su device…

Za sve one koje ne znaju, Sijera Leone je država koja se nalazi u zapadnoj Africi na obali Atlanskog okeana. Za sve one koji su ovu informaciju znali, a nisu upućeni o dešavaninjima unutar države, vlasti grada Bo nude stipendiju svim nevinim devojkama.

Na petogodišnju stipendiju imaju pravo sve devojke koje obećaju nadležnima da će svoju nevinost čuvati do završetka svojih studija.

Ova neobična akcija ima za cilj da smanji broj tinejdžerskih trudnoća (samo ove godine ih je bilo pet stotina) kao i da se poveća broj obrazovanih žena u toj zemlji. Nadležni objašnjavaju da će ova akcija u slučaju da se pokaže uspešnom, pokrenuti i druge gradove da slede njihov primer.

Sve buduće kandidatkinje će imati i posebnu proveru svoje čednosti. Naime, timovi ženskih lekara će biti u obavezi da se uvere u nevinost zainteresovanih pripadnica nežnijeg pola. Jer je to i bukvalo jedini uslov koji moraju da ispune kako bi koristile stipendiju.

Foto: publicdomainpictures