besmisleni hamburger od 154 kilograma

Besmisleni hamburger od 154 kilograma

Neobični specijalitet američkog restorana

Da li biste se zapanjili kada bi vas u restoranu uslužili sa najnovijim specijalitetom teškim preko 150 kilograma? Dobro ste čuli, u pitanju je najnoviji specijalitet jednog američkog restorana u vidu ogromnog hamburgera od čitavih 154 kilograma…

Američki restoran Maliz, koji se nalazi u državi Mičigen je inače poznat po proizvodnji ogromnih hamburgera. Tako su zaposleni došli na ideju na naprave ogromno čudo hamburger koji je težak preko 150 kilograma. Od nedavno je ovaj džin hambureger uvršten u redovnu ponudu menija pomenutog restorana.

Hamburger se u meniju može naći i poručiti pod nazivom „apsolutno besmisleni hamburger”. Ali pošto u oči „upada” njegova veličina, ni cena nije mala, pa budući kupci koji bi želeli da osete kakav je ukus ovog džina hamburgera, morali bi da izdvoje dve hiljade dolara za ovaj specijalitet.

Na pripremu ovog čuda, verovali ili ne, potrebno je da se izdvoji čitavih 22 sata kako bi dobio konačan ukus i željeni izgled. A koliko kalorija ima? Mnogo. Ovaj besmisleni hamburger broji preko pet stotina četrdeset hiljada kalorija.

Možda se debelo plaća hamburger, ali se neće naplaćivati prženi krompirići bez kojih se ne može zamisliti jedan hamburger kao i jedno piće. Pa, prijatno onda!

Foto: publicdomainpictures