simpsonovi obaraju rekorde

Simpsonovi obaraju rekorde

Slavni crtrać za Ginisa!

Pripremila Janja Rešćanski

Slavni crtani film Simpsonovi, ovoga meseca, proslaviće emitovanje jubilarne, petstote epizode! U čast jubileja, fanovi ovog kultnog animiranog filma, održaće takmičenje u najdužem gledanju aktuelnog, dvadestrećeg serijala i pokušaće da obore Ginisov rekord koji je do sada iznosio 86 sasti, 6 minuta i 41 sekundu…

Fanovi Simpsonovih imaće težak zadatak. Na takmičenju koje će se dogoditi 8. februara u Los Anđelesu, najizdržljiviji gledalac osvojiće nagradu od 10. 500 dolara, ukoliko odgleda svih petsto epizoda bez prekida! Svaka odgledana minuta vrednuje sa sa po jednim dolarom, a maraton traje sedam dana, pa ko duže izdrži!

Simpsonovima ovo neće biti prva Ginisova nagrada. U knjigu rekorda upisali su se kao najduža animirana crtana serija koja do sada broji dvadesettri emitovana serijala. Takođe je i serija koja ima najviše osvojenih “Emi” nagrada.

Serija će se nastaviti sa prikazivanjem i naredne dve godine. Najavljeno je snimanje još dve nove sezone, iako je bilo problema oko isplate glumačkih honorara. Ugovori su obnovljeni, te će Simpsonovi, na svu našu radost, biti još dugo na malim ekranima.

Producenti serijala najavili su da će u petstotoj epizodi biti čudnih obrta u Sprinfildu. Posle tajnog glasanja, odlučeno je da se porodica Simpson iseli iz ovog grada, jer je stanovnicima dozlogrdilo da tolerišu Homerove i Bartove “gluposti”.

Kao i u prošlim sezonama i sada će mnoge poznate ličnosti pozajmiti glasove svojim crtanim likovima. Najavljeno je gostovanje Lejdi Gage, Džeremi Ajronsa, Glen Klous i mnogih drugih…

Foto: publicdomainpictures